10 Sätt Att Förändra Ditt Liv 2014

beach

Om du vill mer, förtjänar mer och kan mer, har du potential att förändra ditt liv 2014. Det gäller allt från träning till relationer.  Men att förändra livet är inte alltid helt okomplicerat. Det är nämligen lätt att börja, svårt att fortsätta, och många kommer inte längre.

För att skapa förändring räcker det inte att veta vad du borde göra. Börja. Ge upp. Sluta. Du behöver veta hur du ska tänka. Detta är 10 saker du behöver tänka på och reflektera över om du vill förändra ditt liv 2014.

1 ) GÅ VIDARE

Det finns mycket du kan förändra. Kosten. Träningen. Till exempel. Men det finns också mycket du inte kan förändra, och troligtvis aldrig kommer kunna förändra. Skit händer, och det händer ofta, när vi drabbas av det som kallas livet. Vad du kan förändra, och borde förändra, är hur du reagerar och tänker. Genom att acceptera livets ständiga prövningar kan du växa av erfarenheten. Damma bort smutsen från dina axlar. Gå sedan vidare. Större. Starkare.

2 ) TÄNK OM!

Vill du förbättra ditt liv? Då behöver du förvänta dig positiva upplevelser. Lagen om orsak och verkan lär oss att saker och ting händer av en anledning. Positiva upplevelser är inget undantag. Vill du ha fler positiva upplevelser i ditt liv? Då behöver du tänka mer positivt.  Allt kommer lösa sig. Förhoppningsvis.

3 ) STRÄVA!

Gör inte misstaget att vänta på det perfekta tillfället. Det finns inget perfekt tillfälle, och det kommer aldrig finnas ett perfekt tillfälle. Livet är komplicerat. Förutsättningarna är bara mer eller mindre ideala. Att vänta på det där ögonblicket, som du anser dig behöva, förbättrar ingenting.  Bara handling gör det. Skriv ner dina mål. Lev för att uppnå dina mål. Fortsätt sedan sträva.

4 ) GE INTE UPP!

Du kommer vilja ge upp. Förr eller senare. Skillnaden mellan människor som lyckas och människor som misslyckas är motståndet. Vill du vinna eller försvinna? Beslutet är upp till dig. Stora förändringar kräver tålamod, då resultat inte alltid kommer lika snabbt som man önskar. Men resultat kommer knappast snabbare om du låter tvivel bestämma. Enbart du väljer standard.

5 ) ÄNDRA KOSTEN!

Det snabbaste sättet att skapa förändring är att ändra maten du äter. Följer du min blogg sedan länge vet du betydelsen av rätt kost (och rätt träning) för hälsa. Men det finns särskild typ av kost, som vi sällan pratar om, som är extra viktig. Den mentala kosten. Vad du matar hjärnan med har en enorm betydelse. Det påverkar hur du tänker, hur du mår, och hur du agerar, när du strävar mot förändring. Undvik negativa människor, zappa förbi hjärndöda TV-program, och nonchalera tråkiga nyheter i tråkiga tidningar som du ändå aldrig gillat.

6 ) TA DET LUGNT!

Avkoppling är lättare sagt än gjort. Även om du bestämt dig att skapa förändring, och vill göra vad som krävs för att lyckas, behöver du kunna koppla bort måsten. Det är när du vilar dina muskler växer, och det är när du tar det lugnt dina tankar växer. Det är stor skillnad på hårt arbete och att arbete hårt. Du behöver inte jobba mer för att få mer gjort. Allt eller inget är, tvärtemot samhällets föreställningar, inte mer produktivt. Stressa mindre. Lyckas lättare.

7 ) VÅGA MISSLYCKAS!

Att misslyckas är inte skamfullt. Det kan kännas skamfilat, kanske till och med förnedrande, att misslyckas. Men för att kunna lyckas måste du först misslyckats. Har du misslyckats? Bra. Då har du försökt, och försök är allt förändring handlar om. Var inte rädd att misslyckas. Vägen till förändring är inte spikrak, och ju tidigare du inser det desto bättre. Du kommer misslyckas, kanske till och med flera gånger, innan du lyckas. Våga. Försök. Försök igen.

8 ) SKRATTA MER!

Det finns många sätt att förändra hur du känner. Rätt kost, och rätt träning, är starka vapen i kriget mot dekadens. Men inget är lika starkt som skratt. Skratt skapar möjlighet till kreativitet, positiva tankar, och gör det lättare att uppskatta livet i allmänhet. Så umgås med människor som får dig att skratta. För inget kan vara lika positivt som frikostiga skratt i goda vänners lag.

9 ) ÄLSKA MER!

Inget är starkare än kärleken. Men kom ihåg att kärlek kan vara mer än kärlek till din partner, dina vänner och dina barn. Det kan vara kärlek till dig själv. Älskar du dig själv vill du ditt eget bästa. Du anser att du förtjänar ditt bästa. Förhoppningsvis är du lika duktig på att visa kärlek till din partner, dina vänner, eller dina barn, som du är duktig på att visa kärlek till dig själv. Om inte är det dags att börja. Möt dig själv med glädje. Lista 10 saker du älskar med dig själv. Ställ dig framför närmsta spegel. Läs upp listan. Varje dag.

10 ) SÄG TACK!

Forskarna är övertygade. Bland alla primala behov människan genom evolutionen utvecklat finns det bara en sak som är viktigare än någon annan. Tacksamhet. Inget gör oss lyckligare än tacksamhet. Som tur är finns det alltid något att vara glad och tacksam över. Även när olyckan kommer, och livet känns som mest uppgivet, återstår massvis självklara saker att vara tacksam över. Kan du andas? Kan du se? Kan du gå? Kan du uppfatta dofter, ljud, och smak? Var tacksam. För det hade kunnat vara värre. Kanske till och med mycket värre. Vill du förändra ditt liv? Bli tacksam, och förbli tacksam.

Jag är idrottsfysiolog (BSc Sport Science). Vidareutbildad inom klinisk anatomi, biomekanik och sjukdomslära. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för läsning om diverse.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: