Bygga Muskler Är Mycket Enkelt

Bygga Muskler Snabbt

Bygga Muskler med styrketräning är inte svårt. Det är så enkelt att det är svårt att förstå, och därför många aldrig lyckas. Vill du bygga muskler behöver du acceptera verkligheten, förstå grunderna, och fokusera på vad som funkar.

Fitnessbranschen är en global miljardindustri. Intäkterna strömmar in från tidningar, böcker, kosttillskott, och tillbehör, som lovar mycket – direkt och samtidigt – genom primal förförelse. Det lyckas nästan varje gång.

Med distraktion. Underbar, uppseendeväckande, distraktion. Hade du enkelt lyckats bygga muskler med styrketräning hade du inte behövt deras hjälp. Produkterna vore värdelösa, och ingen hade konsumerat skräpet.

Sanningen är att ingen vill att du ska lyckas bygga muskler med styrketräning. Om du lyckas slår du hål på bubblan, och illusionen krackelerar. Aktörerna blir fattigare. Omsättningen sjunker. Utvecklingen stagnerar.

Fundamentala Tips Som Funkar

Som bodybuilding coach, och PT i Göteborg, har jag sett både det ena och det andra. Jag har också sett människors liv förändras. Från överviktiga, olyckliga, till vältränade, sprudlande av energi. Alla klienter som genomgår en lyckad kroppsomvandling blir inte bara starkare i knäböj, bänkpress och marklyft.

Alla klienter blir starkare psykiskt, och förändrar förhållningssätt mot sig själv och andra. När omvandlingen är fullbordad är mitt arbete färdigt, och adeptern fortsätter egenhändigt. Det betyder att när klienten är nöjd, över insats och resultat, är klienten inte längre min kund. Bäst för företagen vore om kunden är konstant missnöjd, och konstant söker metoder för att bygga muskler.

Men istället för att flämtande springa efter senaste metoderna – nytt träningsschema eller nytt kostschema – kan du enkelt lära dig allt du behöver veta – utan mina tjänster. Ja, allt du behöver. Det är egentligen väldigt enkelt.

Bygga Muskler Enklare Sättet

Min ambition har alltid varit, och kommer alltid vara, att klienter och läsare utvecklar maximalt självförtroende. Inför sig själva, inför sin kropp, och inför sin träning, för hållbar förändring. För att förverkliga min vision ser jag till att du – i egenskap av klient eller följare – får verklig information. Ingen romantiserad, förenklad, marknadsföring som lovar allt och lite till.

Vill du bygga muskler med styrketräning, och är seriös med din satsning, finns inget som kan hindra dig. Så länge du fokuserar på målet, och inte låter dig distraheras. Du har lyckats på första punkten, och misslyckas på andra.

Du behöver inte förstå resonemang kring biomekanik eller grundläggande näringslära. Du behöver inte välja bort mat du uppskattar, träna 7 dagar i veckan eller försöka lära dig allt (även om vetgirighet inte skadar). Egentligen finns bara en sak du behöver lära dig, och det är egentligen väldigt enkelt.

Bygga Muskler En Vetenskap?

Största orsakan varför människor inte lyckas bygga muskler med styrketräning är skrattretande. Ja, skrattretande. Faktiskt. Det är inte avsaknad av senaste receptboken, formulerad av kändisarnas tränare, hetaste träningsmetoden eller fräschaste kläderna med dyraste prislappen. Du blir lurad, och du älskar det.

Träning är en livsstil. Det är en fördel om du uppskattar att träna, och trivs i gymmiljö. Men tillhör du den typen, som fokuserar på ovanstående, söker du annat än att bygga muskler. Du söker en gemenskap, en känsla av tillhörighet, och social bekräftelse framför målet. Kampen, strävan, för målet.

Är du seriös i din satsning behöver du ingen social bekräftelse eller prylar för att fortsätta. Du behöver förändra din livsföring, och sättet du tänker på.

Nya produkter är inte nyckeln. Särskilt när det mesta är rent skräp.

Jag uppskattar din entusiasm. Även om viljan att göra allt (bygga muskler, bränna fett, bli starkare, bli snabbare, bli större, bli mindre) samtidigt visar större problematik än dålig vilja. Ett populärt resonemang, som går igen efter en tid, är att bara man vill så kan man. Vore det så enkelt förstår jag inte varför så många inte kan, och aldrig kommer lära sig, när viljan är genuin.

Motivation Inte Längre Krav

Kanske kan nya prylar, fräcka kosttillskott, och snygga kläder förbättra motivationen. Kanske. Men kanske är verkliga resultat, med verkliga insatser, inte begränsade till extern motivation. Kanske är viljan att lyckas större.

Motivation är vad som får dig att komma igång. Kanske. Men motivation är inte vad som får dig att fortsätta. Ingen, verkligen ingen, är 100% motiverad varje dag. Inte ens världens bästa  idrottsmän, och världens bästa idrottskvinnor.

Du behöver inte tycka träning är roligt. Tror du annat tror du fel.

Den verkliga nyckeln till framgång, om du vill bygga muskler, är disciplin. Det är inte underhållning, det är inte motivation, och det är inte bästa träningskompisen, som avgör om du fortsätter eller kastar in handduken.

Två Impopulära Metoder

Ledsen att behöva göra dig besviken. Det finns ingen magisk träningsmetod. Det finns ingen magisk diet, och det finns inget magiskt piller, som fixar allt.

Framgång på gymmet är som framgång i livet. Bara hårt arbete tar dig framåt.

Vad som får dig att börja är inte vad som får dig att fortsätta.

Vad som får dig att fortsätta, och därmed lyckas, är inte vad du önskar.
Vad som får dig att fortsätta är två impopulära träningsmetoder, som kallas disciplin och hårt arbete. Hårt arbete, och disciplin. Allt annat är distraktioner.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: