Rekommenderat

Jag har testat många produkter under mina nästan 20 år på gymmet. Det har blivit mycket kosttillskott, träningsredskap och böcker. Mycket som har varit bra och mycket som inte varit det.

Här samlar jag produkter som jag rekommenderar. När jag hittar något jag gillar och uppskattar så uppdaterar jag listan. För övrigt: jag rekommenderar bara saker jag själv använder och tror på.

Rekommenderade kosttillskott

Kosttillskott kan vara väldigt dyrt. Dels om du använder kosttillskott som inte fungerar. Bara en sådan sak kan fräta hål i plånboken. Dels för att det är lätt att köpa på sig massa onödigt som inte fyller någon funktion – kosttillskott som fungerar, men som du kanske egentligen inte har något behov av.

Jag minns mina första år på gymmet: jag brukade spendera tusentals kronor varje månad. Enbart på kosttillskott. Jag använde allt som hade häftig förpackning och övertygande marknadsföring.

Med tiden har jag förstått att jag slösade pengar. Mycket spenderades på saker jag inte behövde – som prestationshöjande PWO-tillskott, fettförbrännare och testosteronboosters – istället för mer kvalitativ och näringsriktig mat. Sanningen är att många kosttillskott inte fungerar överhuvudtaget.

Många kosttillskott fungerar på pappret, men lämnar mycket övrigt att önska när det kommer till effekten. Det kanske innehåller aktiva ämnen, men för lite för att ge utlovade effekter. Andra har så marginell effekt att det inte spelar någon roll. Oavsett vilket är det lätt att slösa pengar i onödan.

Det finns också kosttillskott som håller vad de lovar. Som verkligen hjälper prestation, återhämtning och muskelfunktion – på ett effektivt sätt. Kanske inte alltid spännande, men alltid fungerande.

I den här sektionen hittar du kosttillskotten jag rekommenderar. Jag berättar vilka som fungerar, vilka kosttillskott jag använder själv, samt förklarar varför jag använder det. Så att du kan ta bättre beslut nästa gång du står i butiken och funderar på vad du ska välja – för att få ut mest av din träning.

KOSTTILLSKOTT

> LÄNK HÄR

Rekommenderade träningsredskap

Att ha en hyfsad uppsättning träningsutrustning hemma kan rädda träningen för vem som helst. Egentligen krävs det inte särskilt mycket. Du kan komma väldigt långt med väldigt grundläggande redskap. Om du vill kan du få lika effektiva pass med träning hemma – som när du tränar på gym.

Föredrar du inte att träna hemma, men vill styrketräna mer effektivt, finns en hel uppsjö träningsredskap som kan hjälpa dig med det också. Till exempel dragremmar/straps, lyftarskor, lyftarbälten, gummiband och en rad andra saker inte ens tänker på – som kan höja dina resultat.

Jag har avverkat många träningsredskap, de perioder jag har tränat hemma men också när det kommer till träning på gym, genom åren. Men det är bara ett fåtal som jag är riktigt nöjd med.

Eftersom alla träningsredskap inte håller samma kvalité så vill du vara medveten om vad du köper och vilken hållbarhet du kan förvänta dig. Därför har jag valt att skapa en egen sektion för träningsreskap. Här hittar du träningsredskap som jag tycker är prisvärda – med hög kvalité och bra hållbarhet.

TRÄNINGSREDSKAP

> LÄNK HÄR

Rekommenderade böcker

Det spelar ingen roll om ditt mål är fitness, bodybuilding eller hälsa – att lära dig mer om kost, träning och personlig utveckling är alltid klokt. Inte bara när det kommer till att ta dig i form och bli en fysiskt starkare version av dig själv på gymmet, utan också när du vill få ut mer av livet i stort.

Jag gillar verkligen att läsa, så jag läser mycket och ofta, eftersom jag är nyfiken och vill lära mig mer om ämnen som fascinerar mig. Jag läser en bok i veckan, vilket innebär ca 52 böcker varje år.

I den här sektionen har jag samlat mina favoriter. Böcker jag rekommenderar, som jag tycker förtjänar en plats i din bokhylla, som kan hjälpa dig att få mer resultat av din kost och träning. Utöver det – böcker om hur du blir mer produktiv, kreativ och disciplinerad, plus annat jag tycker är intressant.

BÖCKER

> LÄNK HÄR

Signa upp dig på nyhetsbrevet

för forskning och nyheter