Senor, tendinopati och isometrisk träning – med Andreas Härdner Lennartsson från Ortopedmedicinska

Träna med smärta är otänkbart för de allra flesta, särskilt när smärtan blir värre vid belastning. Ändå är det just exakt det som vi ibland behöver allra mest för att lindra våra besvär och hjälpa kroppen att läka – när senan i muskeln har skadats. I det här avsnittet: senexperten Andreas Härdner Lennartsson från Ortopedmedicinska är gäst. Vi pratar om senor, senskador och rehabilitering i samband med det. Vad är skillnaden på tendinit, tendinos och tendinopati? Hur kommer det sig att träning med smärta är en bra medicin i samband med senskador? Och vad är viktigt för dig som styrketränar att tänka på? Vem ska du vända dig till? Och vad bör du under alla omständigheter undvika? Det är några frågor du får svar på i det här avsnittet.

Lyssna på Pump & Magnesium

Klicka på play, via mediaspelaren nedan, eller välj kanal du föredrar här:

[smart_track_player url=”http://media.blubrry.com/pump_och_magnesium/content.blubrry.com/pump_och_magnesium/Senskador_tendinopati_och_isometrisk_traning.mp3″ title=”Senor, tendinopati och isometrisk träning – med Andreas Härdner Lennartsson från Ortopedmedicinska” social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true”]

RSS: https://www.mathiaszachau.com/feed/podcast

Få dina frågor besvarade

För att få dina frågor om personlig utveckling, styrketräning och nutrition besvarade i podcasten, följ mig på Instagram och Facebook. Jag tar bara emot frågor till podcasten via Facebook och Instagram. När jag ber om det, ställ en fråga, så svarar jag i podcasten. Jag besvarar inga personliga frågor direkt på mail.

Kom i kontakt med mig

Du har väl inte missat att spana in boken som är baserad på den hyllade podden?

Köp tryckt bok för 239 kr eller köp e-boken för 179 kr

Gillade du det här avsnittet? Då vill du göra mig en tjänst och recensera podcasten på Itunes – så att vi kan nå ut till fler lyssnare. Tusen tack!

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: