Få sexigare kropp med 3 enkla tips

tips-for-sexigare-kropp

Är du trött på att känna dig lat, fet och sladdrig? Trött på att känna dig oattraktiv och trött på att inte veta vad du ska göra åt det? Detta är för dig, kvinna eller man, som vill göra en kroppslig förändring. En förändring som gör dig gladare, snyggare och sexigare.

Axlarna
För att framstå som snuskigt vältränad behöver du först träna upp dina axlar. Se till att träna samtliga delar av axeln minst en gång i veckan. Gedigna massabyggare som militärpress, hantelpress och Arnold-pressar, utgör en bra grund. Sedan kompletterar vi med sidolyft och framåtlyft – för muskelns utsida, och baksida – och inåt- och utåtrotationer för den något svårflörtade rotatorcuffen. Ett par välsvarvade axlar bidrar till ett starkt intryck, och får dig att framstå som vaken och alert. Ett intryck som människor lägger på minnet, och inte kan låta bli att avundas och attraheras av.

Midjan
Få saker är lika attraktivt, och lika eftertraktat, som väldefinerad magmuskelatur. Det är knappast konstigt. Synliga magrutor är inte bara ovanligt, och fruktansvärt snyggt, det är också en rejäl utmaning. För det första är magmusklerna särdeles stryktåliga. Enda sättet att generera rutor av imponerande slag är att utföra en väldens massa arbete. Hög belastning, många set och många repetitioner – hela registret. Någon genväg existerar oturligt nog inte. Och för det andra gäller det att ha stenkoll på vad man stoppar i. Det är här många misslyckas. Hur mycket man tränar kan vara ovidkommande. Lyckas du inte plocka bort överflödigt fett, som blockerar åsynen av dina magrutor, kan du glömma att se bra ut naken. En bra diet är avgörande för att du ska framstå som snuskigt vältränad.

Benen
Så axlarna är på plats och midjan har smalnat av. Vad återstår? För att se sådär snuskigt vältränad ut behövs ytterligare en komponent – det du använder för att gå. Det finns inget mer oattraktivt, och mer skrattretande, än när någon råkat bli mer vältränad upptill än nedtill. Kom ihåg att alla bitar hänger ihop rent visuellt. Vältränade lår får midjan att se smalare ut, och midjan får axlarna att se bredare ut, och så fortsätter det. Att få med benen är inte bara pricken över i, som knyter ihop säcken. Det är vad det övergripande intrycket står och faller på. För bäst resultat rekommenderar jag att du låter träningen utgöras av basövningar. Inled passen med knäböj av något slag, komplettera med utfall och avrunda med en isolationsövning. Och för allt i världen – glöm inte baksidan, hamstrings och vader.

Så vad har vi lärt oss? För en snuskigt snygg fysik behöver vi träna hela kroppen. Ingen muskel är mindre viktig och ingen muskel är viktigare än någon annan. Upprepa inte andras misstag, utan se till att träna allt, även om ben är tråkigare än armar och armar roligare än mage. Samma gäller kosten. Det finns inga genvägar till snuskigt bra träningsresultat, och i slutändan finns det inget som slår hård styrketräning och en bra diet.

Ta del av kunskap och forskning med nyhetsbrevet 

Varje vecka läser jag kilovis med forskning om träning, kost och hälsa. Det mest intressanta och användbara skriver jag om nyhetsbrevet. Att prenumera är gratis, så länge du vill.

  • Fyll i dina uppgifter
  • Checka mailen och bekräfta prenumerationen
  • Njut av nyhetsbrevet!

Liknande artiklar

Vem är Mathias Zachau?

Om författaren:

Jag är idrottsfysiolog (BSc Sport Science). Vidareutbildad inom klinisk anatomi, biomekanik och sjukdomslära. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för läsning om diverse.