Transformationsprogram

Mathias
Zachau – Re-kompositions program

Mathias Zachau – Online Coaching

Transformationsprogrammet tar ett helhetsgrepp om din hälsa och dina mål – från teknik, rörlighet och kondition, muskelstärkande träning, motivationspsykologi, hur du etablerar vanor och rutiner, toppar formen och behåller din nya vikt!


Kom igång

Hur det fungerar

Så ser
tidslinjenut

Block 1-2

Utveckling av teknik och grundkapacitet: koordination, muskelstyrka- och muskeluthållighet, kondition och rörlighetsträning

Lessons: Lär dig bra teknik, därför är teknik och utförande viktigt för träningsutveckling samt skadeprevention – plus därför är rörlighet en förutsättning och så viktigt är det att stretcha eller inte.

Därför kommer det fungera: Neurologiska anpassningar ökar motorisk kontroll. Ju bättre motorisk kontroll, desto effektiv träning för att träna på specifika egenskaper.

Block 3-4

Muskelvolymökning och specialisering: fokus på att utveckla svagheter motoriskt och muskulärt

Lessons: Återhämtning och hållbarhet inom träning, autoreglering (anpassa vikter efter rådande dagsform) och motivationspsykologi. 


Därför kommer det fungera: Strukturella anpassningar i muskler och leder kommer leda till en synlig muskelvolymökning (och därmed ökning i total muskelmassa).

Block 5-6

Dags för personbästan! Efter att ha tränat med hög volym första blocken kommer du träna med högre intensitet, vilket kommer resultera i personbästan i övningar som är viktiga för ditt mål

Lessons: Kosthållning för att bygga muskler och bränna fett samtidigt (här är vad du behöver känna till) samt hur du behåller motivationen när motgångar hägrar, skillnaderna på intern och extern motivation.

Därför kommer det fungera: Med volymträningen har vi skapat förutsättningar för att klara av och tolerera träningen med högre belastningar. Genom att städa undan trötthet av volymträningen kommer vi därför nu uppleva större ökningar av styrka.

För många är motivation och psykologiska utmaningar mer utmanande än träningen i sig, därför kommer vi fokusera på kunskap om psykosociala aspekter.

Block 7-9

Nytt fokus: minska kroppsfett. Detta gör vi samtidigt som vi fortsätter träna för generell atletism: kondition, koordination muskelstyrka- och uthållighet.

Lessons: Checklist – Så går du ner i kroppsfett (utan att gå upp det mesta igen), rekommenderade kosttillskott och sanningen om flexibel kost kontra fuskmåltider.

Därför kommer det fungera: Vid det här laget har du all kunskap du behöver för att definiera dina muskler samtidigt som du minskar i kroppsfett. Vi tränar för att behålla och så långt det går att öka dina musklers kapacitet på ett hållbart sätt.

Block 10-12

Dags att toppa formen! Beroende på ditt mål gör vi detta antingen genom att skruva upp ytterligare en växel för nya personbästan eller kroppsform.

Lessons: Formtoppning (kroppskomposition och/eller i prestation i övningar), nutritionsstrategier, återhämtningsfaktorer och diskussion om hållbara resultat.

Därför kommer det fungera: Du är vid mållinje, det enda som kvarstår nu är att hålla ut hela vägen. Med väl etablerade vanor kommer detta inte vara ett problem.

När man är nära sitt mål är det lätt att motivationen sviktar, därför kommer vi utöver strategier för kost och träning prata mycket om motivationspsykologi utifrån ett vetenskapligt perspektiv. När du är klar har du alla verktyg för att fortsätta själv på egen hand. Vårt mål med detta är att du aldrig ska behöva anlita en tränare igen.

Vi tror på hållbarhet, därför tog vi fram transformationsprogrammet för att ge dig program, coachning och lektioner hela vägen från start till mål på 12 månader. Detta är inte något för dig som vill ha en snabb, kortsiktig quickfix – programmet är för dig som verkligen har bestämt dig för att ta tag i din träning och är införstådd med att kvalitativ inlärning tar tid.

Mathias lifting gym equipment with his hands

Förmåner

Transformationsprogrammet
innehåller

  • Träningsplanering
  • Kostplanering
  • Motiverande samtal med universitetsutbildade coacher
  • Lektioner varje månad med teman som stödjer allt från kost och träning till psykosociala aspekter – motivation, målsättningar, motgångar och mindset
  • Avstämningar och uppföljningar baserat på rapporter: hur kost- och träning går objektivt utifrån data vi mäter tillsammans med hur du mår, känner dig och trivs

Träningsprogram

Blockperiodisering innebär att du varje block fokuserar på att utveckla specifika egenskaper eller kombinationer av olika egenskaper som skapar förutsättningar för nästa träningsperiod. Hur bra träning du gör under block 1, påverkar därför hur bra träning du gör under block 2 och 3. Ränta på ränta-liknande träningseffekter mellan block kallas faspotentiering, vilket helt enkelt betyder förstärkning av träningseffekter mellan perioder. Detta är logiskt eftersom viss typ av träning kräver viss typ av förberedelse. För att träna explosivt (tyngdlyftning, exempelvis) brukar det vara bra att först träna på muskeluppbyggande och muskelstärkande träning. Progressionsstegen behöver vara olika för olika mål.

Kostprogram

Kostprogrammet är individuellt framtaget utifrån en kombination av ditt mål, dina preferenser, dina förutsättningar och vad vi anser är den mest effektiva metoden baserat på forskning. Du får en meny av olika recept att välja mellan. Att räkna kalorier och makronutrienter är inte nödvändigt, detta gör vi åt dig så att du slipper. Kostprogrammet uppdateras allteftersom baserat på progression, vilka recept du gillar och är därför alltid synkat med målet.

Motiverande samtal

All kommunikation sker i en app där du smidigt når oss inom 24-48 timmar. Vi arbetar enligt samtalsmetoden Motiverande samtal som har visat sig vara effektiv för att främja lösningsorienterat mindset med fokus på lärande och utveckling. Vi besvarar alla dina frågor om kost, träning och motivation. Har du en dålig dag kan du när du vill logga in i appen och skriva ett meddelande för råd och vägledning. Tillsammans skapar vi smarta mål för smart träning!

Uppföljningar och justeringar

Återkopplingar och uppföljningar på dina resultat får du varje vecka. Detta kallas för en kontrollerad feedback-loop och här tittar vi på hur väl kostplanen och träningsplanen har följts under veckan, hur du mår och känner dig (stress, energi, återhämtning) och objektiva mått såsom kroppsvikt och prestationen i din träning. Med objektiva och subjektiva mätmetoder bedömer vi sedan vad som fungerar bra, om något fungerar mindre bra, och vad som eventuellt behöver justeras för att hålla kursen stadigt mot målet.

iPhone mockup screens featuring the app features

Om programmet

Därför är transformationsprogrammet
annorlunda

Träningsindustrin är fullsmockad av svårbegripliga förvirrande rekommendationer – inte sällan sprungna ur människors personliga åsikter. Vi menar att starka rekommendationer kräver starka bevis och använder därför ett genuint vetenskapligt perspektiv för att ta fram program som är resultatbaserade, hållbara och långsiktiga med omsorg för hela människan – inifrån och ut. Med transformationsprogrammet får du inte bara planer och uppdateringar baserat på progression – du får evidensbaserad coaching enligt state of the art baserat på beprövade metoder och modern idrottsforskning.

Klienttransformationer

Previous
Next

Kom igång

Varför vänta
när du kan
starta din resa idag!

×


Få tillgång nu!

Signa upp dig på nyhetsbrevet

för forskning och nyheter