Mathias Zachau, idrottsfysiolog (BSc)

Trött på att vara svag, omotiverad och osäker på tekniken?

Vill du komma igång med styrketräning men känner dig osäker på var du ska börja? Upplever du att inget händer, trots att du har försökt i många år? Får du ofta ont i muskler och leder och vet inte vad du kan göra åt det?

Som tränare är jag specialiserad på:

- Styrketräning och kondition i samband med skador och smärta
- Motiverande samtal (MI) och coaching för dig som har kört fast
- Analyser av teknik i övningar baserat på vetenskapliga principer 

Uppgradera din träning, följ ett program anpassat för behov och svagheter

Träning kan vara knepigt. Det kan också vara inspirerande och upplyftande när man följer en plan som man vet fungerar. Därför ska du följa ett program som är evidensbaserat.

Onlinecoaching

Få hjälp med allt från kost- till träningsplanering med chatt, återkopplingar och feedback.

Ladda ner ett träningsprogram

Prenumerera på min app där du får tillgång till ett bibliotek av program för nivå, mål och erfarenhet. Prova på gratis!

Personlig träning på plats i Atletakademin

Kom igång och få hjälp med mer djupgående teknikträning på plats hos Atletakademin.

Foto: Björn Larsson Rosvall

Varför bli tränad
av Mathias Zachau?

  • Jag har arbetat som tränare och coach för motionärer och idrottare i mer än 10 år. Med en bakgrund inom idrottsmedicin - tack vare gedigen akademisk utbildning och lång erfarenhet - hjälper jag med säker och effektiv träning för att uppnå konkreta mätbara mål.
  • Har du fastnat en ändlös spiral av nederlag, utan tillstymmelse till personbästan i övningar du finner inspirerande, då kan jag ge dig en välbehövd knuff i rätt riktning genom att analysera detaljer i din träning.
  • Eftersom människor är olika och jag hjälper individer med olika förutsättningar använder jag en mängd olika tekniker och metoder - från analyser av rörelsemönster till tester av kondition och styrka och planering av träning, där vi går till botten med vad som fungerar och inte gör det.
  • Jag är fast och fullt övertygad om att alla människor kan bli starkare, snabbare och orka mer oavsett om man tränar för idrott eller för att klara vardagen med kraft utifrån sina förutsättningar. Frågan är, vilka är dina?

Foto: Jonas Gren

Min bakgrund

Jag är idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har mer än 10 års erfarenhet att hjälpa människor att nå specifika träningsmål oavsett förutsättningar. Utöver 4 års universitetsstudier inom idrott på heltid har jag läst kurser i klinisk anatomi, biomekanik och sjukdomslära och vidareutbildat mig inom motiverande samtal och fysisk aktivitet på recept. Nu läser jag en master of science (MSc) i samma område.

Mitt mål är att hjälpa människor uppnå tydliga, mätbara förändringar mot uppsatta mål, på ett sådant sätt att du kan ta dig vidare på egen hand när du är klar. Jag hjälper dig att bli starkare, snabbare och orka mer baserat på forskning och beprövade metoder.

För mig handlar träning om inte om en samling kroppsdelar, förbud och pekpinnar. Det handlar om människan och helheten. Varför är målet viktigt för dig? Vad vill du klara? Var är du idag? Var vill du vara i framtiden? Och vad vill du lära dig på resan dit? Vilka verktyg behövs? Vilka hinder behöver övervinnas? Detta är träning enligt mig.

Boka en konsultation och ta ett kostnadsfritt samtal om dina mål och förutsättningar

Onlinecoaching

Få hjälp med allt från kost- till träningsplanering med chatt, återkopplingar och feedback.

Träningsplanering utan onlinecoaching

Beställ en träningsplan som du fortsätter med på egen hand. Perfekt för erfarna individer som vill optimera träningen.

Personlig träning på plats i Atletakademin

Kom igång och få hjälp med mer djupgående teknikträning på plats hos Atletakademin.