Recept: Halloumi-sallad med ägg och avokado (genuint ketovänligt)

Detta inlägg postades ursprungligen på instagram.

Tre av mina absoluta favoriter! 🧀 Ägg, avokado och ost! 😋

Detta förutsätter någonstans att man lyckas med köpet. Att välja ut en avokado som funkar både på in- och utsidan kan vara så jäkla svårt ibland. En annan vågar knappt chansa så det blir ofta någon eller några extra för att vara säkra sidan.

(Otroligt egentligen att man ibland får slänga vissa…)

Nåväl, tillbaka till måltiden:Här är ett gött recept – med både avokado och annat – som @salvatierra1 har slängt ihop. Det är krämigt, det är ostigt, det är salt och det är alldeles… prova själv så får du se.

Ingredienser:
½ löskokt ägg
½ avokado
100 g halloumiRomansallad
5 g matfett
Sesamfrön

Gör så här:
Tvätta rent romansalladen och låt lufttorka medan ägget kokar. Ägget måste inte vara löskokt, koka den till den konsistens du tycker om. Skär osten i tunna skivor och stek skivorna så att det blir en fin stekyta. Dela avokadon och gröp ur kärnan. Lirka försiktigt av skalet med hjälp av en sked. Strö med fördel över lite sesamfrön eftersom rätten blir snygg på Instagram då.

Näringsvärde:
29 g protein
5 g kolhydrater
51 g fett
Totalt: 594 kcal

Hur väljer du avokado? Har du något knep? 😜

Jag är idrottsfysiolog (BSc Sport Science). Vidareutbildad inom klinisk anatomi, biomekanik och sjukdomslära. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för läsning om diverse.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: