Träningsprogram

Färdiga målbaserade träningsprogram är perfekt för dig som vill ha en stark start men inte vill eller kan lägga tusentals kronor varje månad på en personlig tränare.

Alla mina träningsprogram är baserade på grundläggande principer inom träningslära. Det är principer som baserar sig på decennier av idrottsforskning och beprövad erfarenhet av coacher och kliniker inom kraftsport och rehab. Färdiga träningsprogram, som du hittar här, är ett bra alternativ för dig som vill få en snabb men enkel plan att följa som utgår från din erfarenhetsnivå och ditt träningsmål.

Dessa program är inte 100% skräddarsydda. Det är inte alltid man behöver en genuint personlig skräddarsydd lösning för att höja sina resultat heller, bara man vet vilket behov man faktiskt har och sedan lär sig varför något funkar och inte gör det, så att man har något konkret att utgå ifrån men ändå har tillräckligt mycket kött på benen för att fortsätta på egen hand. Alla behöver inte en personlig tränare för jämnan och det är lika sant för nybörjare, mer erfarna tränande och fullblodsatleter i sporter.

Alla program är baserade på forskning, 20 års personlig erfarenhet av styrketräning och vad vi har sett fungera för atleter i olika kraftsporter som t.ex styrkelyft. Jag kommer lära dig vilka övningar som passar ditt mål, baserat på var du befinner dig nu, hur övningarna bör gå till (om du vill vara säker på att du får ut mest av din träning) och allt annat som du behöver känna till för att ta slita dig loss från platåer och ta dig vidare.

Detta passar dig som vill få hjälp med att öka resultaten men bara vill ha ett program att följa men kanske inte har budget för personlig träning eller bara inte har lust att investera flera tusen varje månad på det. Färdiga program är därför mkt billigare.

Klicka på programmet du är intresserad av för att läsa mer.

För nybörjaren (under 2 års träning)

För medelerfarna tränande

  • 12 veckors basträning #2 – avancera knäböj, marklyft och bänkpress
  • 8 veckors powerbuilding: styrka och muskeltillväxt

För avancerade tränande

  • Accelererad fettförbränning (högintensiv styrketräning)
  • 12 veckors maximal muskeltillväxt

Specialiserade träningsprogram

  • 8 veckors effektiv rumpträning
  • 12 veckors bål- och höftstabilitet
  • 6 veckors funktionell greppträning

Känner du dig osäker på vilket program som passar dig? Känn dig fri att skriva till mig på Facebook och berätta lite kort om din situation (hur länge du har tränat, vad ditt mål är och varför har du inte lyckats tidigare) så föreslår jag rätt program för dig.

Vanliga frågor om färdiga träningsprogram – från någon som faktiskt har lite koll

Hur funkar betalningen?

Du betalar ett engångsbelopp och skriver inte upp dig på någon prenumeration. Vill du få ett personligt anpassat träningsprogram över en längre tid, rekommenderar jag onlinecoaching där du får ett nytt program varje månad baserat på dina framsteg.

Hur får jag tillgång till programmet?

Efter köpet får du inloggningsuppgifter till ditt personliga konto. Ladda ner appen, logga in på ditt konto, och du har tillgång till ditt träningsprogram i telefonen. Jag rekommenderar att du aktivt loggar dina resultat där, så att du enkelt och tydligt kan se dina framsteg och jämföra resultaten över tid. Min erfarenhet är det alltid gör det lättare att upptäcka svagheter, se vad som fungerar och vad som inte gör det, och fundera på vad och i sådana fall varför man behöver göra något annorlunda.

Kan jag få svar på frågor om kost, träning osv under tiden?

Nej, detta är inte personlig träning. Du köper ett program och jag besvarar inga personliga frågor i appen om du köper ett färdigt program. För 100% support, där jag svarar på alla dina kost- och träningsprogram, behöver du köpa onlinecoaching.

Varför är färdiga program mycket billigare?

Färdiga program är effektiva och rättframma, om du har en tydlig uppfattning om vad ditt mål är och vad du behöver bli bättre på och söker något konkret att utgå ifrån.

Detta kan hjälpa dig att individanpassa din träning. Men är inte personlig träning i den bemärkelsen att du får personliga justeringar av övningar och intensitet under tiden, även om jag gärna hjälper dig med det. Eftersom färdiga program inte kräver att jag lägger flera timmar varje vecka på att svara på frågor, göra justeringar och research för detsamma, så är färdiga program mycket billigare än onlinecoaching.

Jag tränar bara hemma, funkar detta för mig ändå?

För alla färdiga träningsprogram, om inte annat anges, krävs tillgång till fria vikter som skivstång, viktkakor, hantlar och/eller kettlebells. Har du ett hyfsat utbud av detta hemma, så kan det eventuellt fungera. Bara du har tillräckligt med vikter 🙂

Vissa program kommer vara anpassade för hemmaträning.

Om inte detta står klart och tydligt under programmet så kräver det dock tillgång till ovanstående och i vissa fall även gummiband, räcke och åtminstone kabelmaskin.

Hur snabbt kan jag köra igång?

Oftast redan samma dag, om inte annat anges. Undantag kan vara för nyheter, när jag lanserar ett nytt program. Annars kan du enkelt och snabbt klicka hem ditt program, logga in på ditt konto och börja följa det redan samma dag du bestämmer dig.

Till nästa gång.

Din coach,

– Mathias Zachau

Mathias Zachau är journalist, personlig tränare och författare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Han har studerat anatomi, patologi och biomekanik hos professorer i idrottsvetenskap, doktorer i fysioterapi och idrottsfysiologi och driver mottagningen Kraftsportkliniken (som är inriktad på effektiv styrketräning efter skador, sjukdomar och operationer) hos Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg. Han har publicerats i Iron Man, Flexonline, Aftonbladet, Expressen, Göteborgs-Posten, Pulse Magazine, Styrketräning.com – och på många andra ställen. 2017-2019 nominerades han till utmärkelsen Guldhjärtat som Årets Personliga Tränare, tre år i rad, vid Fitnessfestivalen. Bloggen besöks av 100 000 unika läsare varje månad och mer än 25 000 prenumererar på hans ganska dagliga nyhetsbrev.

<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-email-plus-outlined" data-name="">

Signa upp dig på nyhetsbrevet

för forskning och nyheter