5 fördelar med kostschema

Har du tappat motivationen?
Är du trött på att stå stilla?
Trött på att du inte ökar i styrka?
Trött på att inte få den form du önskar?
Du är trött på att misslyckas.
Det här är 5 saker som gör att du kan lyckas betydligt snabbare.

1. Planering
Genom att beställa ett skräddarsytt kostschema sparar du energi, och slipper planera själv. Du slipper testa dig fram, för att egenhändigt försöka förstå hur kroppen fungerar. Genom att anlita en professionell personlig tränare och kostrådgivare slipper du själv tänka på vad och hur mycket du ska äta. Varje måltid planeras in i minsta detalj, med olika fitnessmenyer med samma energimängd. Det är enkelt att att handla och laga mat. Enkelt att göra storkok få gånger i veckan.

2. Motivation
Genom att följa ett skräddarsytt kostschema får du bättre motivation. När någon annan säger hur du ska äta blir dieten enklare att genomföra. Du slipper fundera på vad du ska äta, samt räkna på din energiförbrukning (en konst få behärskar, för övrigt), med tydliga instruktioner. Att testa sig fram, misslyckas, och börja om på nytt kan förstöra motivationen för vem som helst. Med skräddarsytt kostschema blir det betydligt enklare.

3. Genomförande
Med skräddarsytt kostschema är dieten enklare att genomföra. Tiden under vilken resultat uppnås kan förkortas, och när motivationen och planeringen sitter på plats behöver du enbart agera. Följa tydliga anvisningar, under angiven tid, och därmed lyckas med ditt träningsresultat. Vägen till dina drömmars mål kan inte bli enklare.

4. Variation
Ett skräddarsytt kostschema, som anpassas efter dig och dina mål, erbjuder variation i dieten. Glöm tråkiga dieter, fyllda av måsten och mat du ogillar. Istället kan du avnjuta mat du föredrar, i en varierad kosthållning, som tillåter utsvävningar och flertal olika menyer. Den som vill bli fin får lida pin, lyder ordspråket. Men inget hade kunnat vara mer fel. Att dieta behöver inte vara tråkigt, jobbigt och slitsamt. Träning ska vara en livsstil som berikar. Inte en tung börda, som man genomlider.

5. Garanterat resultat
Genom att följa ett skräddarsytt kostschema är du garanterad resultat. En professionell personlig tränare och kostrådgivare kan beräkna din basala ämnesomsättning. Denna matematiska formel kan inte slå fel. Och genom att placera dig på över- eller underskott är dina resultat inte längre en fantasi, dröm eller ambition, utan en fullt realistisk verklighet. Kroppen har inget annat val än att belöna dig med den formen du önskar. Skräddarsytt kostschema, som blivit ett av mina absolut mest populära tjänster, inkluderar allt du behöver för att lyckas bättre med din träning. Med motivationen fulltankad, måltiderna serverade, och arbetet genomförbart är resultat inte bara en möjlighet.
Det är oundvikligt.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: