5 Snabba Med Jonas Gren – Content Marketing Manager & Fitnessmodell

jonas min pt online content marketing manager

Under sommaren har Jonas Gren arbetat med sociala medier, film- och fotoproduktion, för MZ Fitness Consulting som content marketing manager och fitnessmodell.

Hur började han arbeta med fitness? Och vad kan vi förvänta oss av fitnessbranschen i framtiden? Vi ställde Jonas Gren mot väggen, i bakgrund till onlinecoachingdemonstrationer för Min PT Online – där Jonas bland annat agerat som fitnessmodell – med fem snabba frågor om livet och framtiden för branschen.

Hur började du arbeta som content marketing manager på MZ Fitness Consulting?

Det började med att jag startade ett Instagram-konto där målet var att få så många följare som möjligt. Jag läste mig in på hur man som bäst når ut till så många människor som möjligt, snabbast möjligt. Med många misslyckanden och perioder utan några nämnvärda ökningar i följare så fortsatte jag försöka mig på nya sätt att ta mig framåt, därav många väldigt lyckade försök. Detta väckte ett intresse inom marknadsföring, och ett tänk som man kan applicera till många olika kategorier – så som andra sociala medier.

Med tiden så började jag jobba med Mathias olika sociala medier, men i huvudsak Instagram. Mitt jobb blev att få fram material, hålla mig uppdaterad inom branschen, och att komma med nya idéer.

Vad tycker du är mest givande med att arbeta inom fitnessbranschen?

Det mest givande är just det att jag har lärt mig väldigt mycket och fortfarande lär mig mer varje dag. Då jag själv tränar regelbundet så är fitness något jag verkligen brinner för, och att kunna jobba med det är hur kul som helst. Jobbar man med något man brinner för så kommer man även bli riktigt bra på det med tiden.

Vilka är dina styrkor som content marketing manager?

Mina styrkor är att jag hela tiden vill hålla mig uppdaterad om vad som funkar nu, och inte vad som brukade fungera. Inom content marketing så förändras materialet som är mest tilltalande hela tiden. Håller man sig inte uppdaterad så kommer man bara fastna på en platå.

Vad tycker du roligast med ditt jobb, på vilket sätt och varför?

Det roligaste är att jag hela tiden utvecklas som person och hela tiden lär mig nya saker. Jobbet blir väldigt sällan enformigt. En dag så kan jag vara och fota på ett gym, en annan dag så kan jag filma ett träningspass och en annan dag så göra jag citatbilder. Arbetsuppgifterna ändras hela tiden så det är näst intill omöjligt att tröttna. Jag har via MZ Fitness Consulting fått agera som professionell fitnessmodell för Min PT Online, vilket känns helt overkligt.

Hur ser framtiden ut för fitnessbranschen när det kommer till sociala medier?

Jag tror att sociala medier inom nästan alla branscher kommer spela större roll. Sociala medier är en stor grund till marknadsföring nu för tiden, och det blir bara viktigare.

Vad gör du om 10 år?

Om 10 år så hoppas jag att jag fortfarande jobbar med fitness. Arbetsuppgifterna lär ha förändrats drastiskt tills dess, så det kommer bli väldigt spännande. Jag lär jobba med flera Instagram- och Youtubekonton som då kommer ha växt till sig väldigt mycket. Fysiken kommer även vara ännu bättre då, så förhoppningsvis kommer jag fortsätta med lite modellande vid sidan om.

Jonas Grens modellgig

Gå in på www.minptonline.se för att ta reda på mer! ?? Länk i bion. #minptonline #mzfitnessconsulting

Ett filmklipp publicerat av Min PT Online (@minptonline)

PS – Om du vill att vi hjälper dig med ditt mål, så du kan öka dina resultat med ett program som är skräddarsytt för dig, då vill du anlita någon av våra fitnessexperter.

Klicka här för att se hur vi kan hjälpa dig.

Om författaren

Mathias Zachau

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: