Hur blir man mer motiverad? Ett samtal om idrottspsykologi

Podden är tillbaka med ett ämne som många kämpar med där ute, nämligen motivation till träning! Vad säger vetenskapen om motivation? Vad tar vi med oss från studierna på universitetet och personliga erfarenheter?

Han spelade på landslagsnivå i amerikansk fotboll, sedan kom skadan som avslutade en karriär. Albin Bergman är assisterande coach för Kraftsportklinikens onlinecoaching – där han hjälper till med uppdateringar av kost- och träningsplaner och motiverande samtal. I senaste avsnittet av Kraftsport och Vetenskap pratar vi om idrottspsykologi: resan tillbaka och vad man kan göra åt det när lusten till träning inte längre är vad den borde vara. Ett avsnitt för dig som tycker att motivation kan vara riktigt utmanande.

Du får bland annat lära dig:

  • Grundläggande mänskliga behov för motivation
  • Vilka biologiska, psykologiska och sociologiska aspekter som påverkar
  • Self-Determination Theory (SDT) och hur autonomi, kompetens och tillhörighet påverkar människans motivation
  • Skillnaden på inre och yttre motivation och relation mellan tränare och aktiv
  • Hur olika sorters målsättningar kan påverka motivation

PS – Gillar du podden? Visa ditt stöd genom att lämna en recension där du lyssnar.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: