Hur mentala övertygelser kan bromsa din prestation och göra dig handlingsförlamad

Är du en träningsperfektionist som gör allt perfekt? Från optimering av detaljer, exemplarisk tajming av protein, till teknikångest och programdyrkan? Träning måste inte vara allt eller inget. Detta är begränsande mentala övertygelser som människor som tränar brottas med. Det här avsnittet fokuserar på dessa föreställningar. Praktiska exempel med förslag på frågor som du kan använda för att konkret medvetandegöra, utmana och reflektera när det inträffar.

Innehåll i avsnittet

  • Begränsande mentala övertygelser i poddskapande och träningsliv
  • Hur övertygelser kan främja eller begränsa träningsaktiviteter
  • Praktiska exempel där mentala övertygelser kan vara problem
  • Förslag på frågor man kan ställa sig från idrottspsykologiska instrument

Jag hoppas att avsnittet väcker tankar och idéer för hur du kan ta din mentala styrketräning till en ny nivå. Det är viktigt för att inte bli en periodare. Kraftsport och Vetenskap är mina personliga podd med reflektioner, svar på frågor och forskning kopplat till den träning som vi bryr oss om. Stötta podden genom att prenumerera och recensera där du lyssnar.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: