Podd om träningsvärk, vad säger forskningen?

Gör du rätt saker för dina mål? I senaste avsnittet av Kraftsport och Vetenskap går vi på djupet med ämnet träningsvärk. Vad är träningsvärk? Varför får du det? Vad förvärrar träningsvärk? Och hur kommer det sig att mer träningsvärk inte alltid är bättre? Lyssna på avsnittet genom poddspelaren ovan eller på Spotify eller Apple Podcaster.

Innehåll i avsnittet

  • Människors uppfattningar om träningsvärk
  • Vad vi vet om träningsvärk efter styrketräning från forskning
  • Träningstrender som kan expandera din träningsvärk
  • Vad konstant eller frekvent tränignsvärk indikerar

Kraftsport och Vetenskap är min personliga podd som två gånger i veckan ger dig reflektioner, svar på frågor och forskning. Podden är för dig som är nyfiken på träning och vill veta mer baserat på vad vi faktiskt vet – enligt forskning, vetenskap och erfarenhet. Stötta gärna podden genom att recensera den där du lyssnar. Tack för att du lyssnar!

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: