Träna greppstyrka för marklyft smartare

Har du fastnat i wristcurl-träsket? Ger greppet trots det upp först? Före alla andra muskelgrupper som du vill arbeta med i marklyft? Greppstyrkan är en svag länk för många som tränar marklyft, men det finns enklare och (vad jag menar) smartare sätt att träna greppstyrka för marklyft utan krångligt finlirande. Allt som krävs är prioriteringar i rätt ände – och därför vill du inte prioritera wrist curls. Lördagens avsnitt av Kraftsport och Vetenskap är för dig som upplever att greppstyrkan håller dina marklyft tillbaka och vill göra något åt det.

Innehåll i avsnittet

  • Skillnaden på överhandsgrepp, mixat grepp och tumlås
  • Problemet med att alltid använda dragremmar och vad du vill göra istället
  • Ett exceptionellt enkelt sätt att få ut mer greppträning utan att addera nya övningar
  • Varför dynamiska styrkeövningar kan vara sämre för greppstyrkan i marklyft

Kraftsport och Vetenskap är min personliga podd som varje onsdag och lördag ger dig seniora reflektioner, svar på frågor och forskning kopplat till styrketräning. Målet med podden är att väcka nyfikenhet för vetenskapen bakom resultat och samtidigt ge praktiska tips för träning som faktiskt fungerar, så att du slipper slösa tid på onödiga misstag. Stötta gärna podden genom att tipsa en kompis som behöver inspireras till styrketräning och lämna en recension på podden där du lyssnar på den. Det hjälper podden att klättra på topplistorna!

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: