Träningsschema

Hur ska du träna för att nå ditt mål snabbt och på ett effektivt sätt, utan att missa viktiga detaljer och köra fast? Ett träningsschema ger dig inte alla svar, men är en bra början om du känner att motivationen är botten nu.

För att få ut mest av din träning, oavsett mål, så är det väsentligt att planeringen du följer innehåller ett par viktiga saker. Bra saker att ha koll på för att få bra resultat är:

 • Vilka övningar ger bäst resultat? För vilket mål?
 • Hur ofta ska du träna för mest effekt? 2, 3, 4, 5 eller 6 dagar/vecka?
 • Hur tunga vikter ska du träna med?
 • Hur hur många reps och set bör du göra/övning?
 • Vilken teknik ska du använda?
 • Hur länge ska passet vara? Kan man träna för mycket?
 • Vad ska du göra om du får ont av en övning?
 • Vilka övningar ska du göra i vilken ordning och vad är skillnaden?

Personligt träningsschema anpassat efter din kroppstyp och din målsättning

Ibland räcker det att ladda ner ett generiskt, icke-personligt, träningsschema som inte är anpassat för dig och din situation. Om du har kunskap och erfarenheten och därför vet hur du kan göra om det, så att det passar dig och dina behov på ett optimalt sätt.

Om du inte har tränat länge, om du inte är väldigt motiverad och du inte har kunskap nog att sätta ihop ett eget träningsschema – oavsett om det är från grunden eller inspirerad av hur någon du känner tränar – så kan det ibland vara lättare att en professionell tränare göra det åt dig. Med ett personligt träningsschema får du svar på många frågor kring programmering (övningsval, reps/set/vila, olika tekniker, sekvens av övningsval, progression av belastning, regression av rörelser och hur ofta du kan eller borde variera träningen), så att du lättare kan koncentrera dig på vad du behöver göra. Nämligen att träna regelbundet, träna lagom tungt, och äta rätt för ditt mål.

Hos Mathias Zachau får du både coachning och vägledning med ett personligt träningsschema, med målbaserad personlig träning online. Du väljer målet, berättar vad du vill uppnå (och varför ditt mål är viktigt för dig, så hjälper jag dig att lyckas!

Ladda ner träningsschema baserat på de redskap som du har tillgång till

 • Träna styrketräning hemma i garaget eller källaren
 • Träna styrketräning på gymmet, Crossfit-box eller rehabklinik
 • Träna styrketräning med kroppsvikt hemma eller utomhus

Alla våra träningsscheman är baserade på dina behov. Därför gör vi först en behovsanalys, sedan går vi igenom varför du inte har lyckats tidigare och sätter ihop ett kost- och träningsschema baserat på vad vi anser är den bästa vägen framåt.

Föredrar du konditionsträning? Vi baserar alla våra upplägg på styrketräning, eftersom vi är specialiserade på styrketräning. Men oftast är detta i kombination med konditionsträning i olika former, som medelintensiv cardio på träningsmaskiner, eller högintensiva intervaller (HIIT-träning) på cykel, crosstrainer, löpband eller i backar.

Träningsscheman från Mathias Zachau täcks av friskvårdsbidraget!

Allt du behöver göra är att spara kvittot efter köpet och visa upp detta för din arbetsgivare, så betalar din arbetsgivare helt enkelt ut friskvårdsbidraget till dig.

>> Klicka här för att komma igång med ett personligt träningsschema gjort av Mathias Zachau

Vem gör ditt träningsschema?

Mathias Zachau är journalist, personlig tränare och författare med 20 års personlig erfarenhet av styrketräning. Han har studerat anatomi, patologi och biomekanik hos professorer i idrottsvetenskap, doktorer i fysioterapi och idrottsfysiologi och driver mottagningen Kraftsportkliniken (som är inriktad på effektiv styrketräning efter skador, sjukdomar och operationer) hos Ortopedmedicinska Institutet i Göteborg. Han har publicerats i Iron Man, Flexonline, Aftonbladet, Expressen, Göteborgs-Posten, Pulse Magazine, Styrketräning.com – och på många andra ställen. 2017-2019 nominerades han till utmärkelsen Guldhjärtat som Årets Personliga Tränare, tre år i rad, vid Fitnessfestivalen. Bloggen besöks av 100 000 unika läsare varje månad och mer än 25 000 prenumererar på hans ganska dagliga nyhetsbrev.

Vilka resultat kan du förvänta dig?

Sedan vi började coacha styrketränande online 2013 har vi hjälp 1000-tals människor att nå sina mål (bli starkare, få mer muskler och/eller gå ner i vikt). Vi har många nöjda kunder men tar bara emot ett begränsat antal kunder åt gången varje månad.

Klicka här för att se före- och efterbilder och läsa vad kunderna tycker om deras personliga träningsscheman

<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-circle-small-solid" data-name="">
<_wafsvg_ class="tcb-icon" viewBox="0 0 24 24" data-id="icon-email-plus-outlined" data-name="">

Signa upp dig på nyhetsbrevet

för forskning och nyheter