Varför din marklyft suger egentligen

Här är två saker som jag ångrar att jag inte har gjort mer av de senaste åren.

Föreläsningar och workshops.

Ni har ju frågat efter det (framför allt det senaste året) om jag kan ta mig ut till er arbetsplats eller besöka ert gym, för att prata om kost och träning som funkar.

Så, eftersom er vilja är min lag, har jag bestämt mig för att till slut avslöja en teknik (som jag har använt själv i min egen träning) som inte bara gör dig mer effektiv i sättet som du tränar på, utan som också tvingar dig att tänka på dina svagheter (och vad du kan göra åt det) på ett sätt som inte dödar motivationen.

Här är 3 saker som du behöver för att lära dig den här tekniken:

1. Något att anteckna med.

(Papper och penna, en app i mobilen eller liknande, det spelar ingen roll).

2. En uppfattning var du vill befinna dig i din träning om 6 månader – och varför ditt mål är viktigt för dig. “Gå ner i vikt och bygga muskler” är inte tydligt nog, det är en abstrakt tanke. Frågan är, varför vill du uppnå ditt mål? Varför är det viktigt?

3. En biljett till “Marklyft för nybörjare” – ett seminarium där jag personligen instruerar dig i marklyft, hjälper dig att hitta dina svagheter och berättar hur du tar dig vidare utan att 1) skada dig, 2) skapa kompensationsmönster eller 3) krocka med platåer.

Hur feta resultat du kommer få kan förstås variera.

Men jag är säker på att du inte bara kommer bli bättre på marklyft efter det här seminariet, du kommer också se mer resultat i din träning i det långa loppet.

Det är ett ganska trevligt sätt att spendera en eftermiddag på, dessutom.

Plus att du får hänga med mig.

Seminariet kommer vara på Kraftsportkliniken i Göteborg.

29 september. Klockan 13:00-16:00

Priset är 599 per person (och anmälan är bindande).

Först går vi igenom teorin, hur en korrekt och effektiv marlyft egentligen ska gå till, sedan går vi ut i gymmet och omsätter den här kunskapen i praktiken. Här får du feedback på vad du kan förbättra och vi avslutar dagen med en frågestund.

Jag släpper bara 8 platser.

Och känner jag er rätt så ryker platserna snabbt.

Så vill du vara säker på att du får en plats, anmäl dig så snabbt du kan.

Här är länken:

Besök seminariet “Marklyft för nybörjare”

Till nästa gång.

Din coach,

– Mathias Zachau

PS – Om du brukar undvika marklyft därför att du ofta får ont i ryggen eller bara känner att du inte vet hur du ska lyfta på ett säkert och effektivt sätt (utan att skada dig eller öka risken för det), då är det här seminariet något som du inte får missa…

Anmäl dig här:

Boka din biljett till “Marklyft för nybörjare”

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: