Cheatmeal Till Alla Hjärtans Dag: Proteinrik Pizza

fitnesspizzan recept till deffen

Pizza och diet brukar rimma dåligt, men detta delikata recept är proteinrikt och gott.

Alla hjärtans dag är redan idag. Inga planerat? Inget förberett? Inget hemma? Ingen panik. Denna pizzan går fort och enkelt att slänga ihop, dessutom är den lite mer proteinrik vilket kan vara passande när man unnar sig ett cheatmeal.

Ibland räcker det med enkla justeringar i kostprogrammet för att få plats med maten du längtar efter. Desto trevligare är att göra om favoritmåltiderna ((ja, till och med maten som inte brukar anses vara nyttig) till mer proteinrika alternativ med mindre onyttigheter fast minst lika mycket gott.

Detta recept smakar inte bara gott, det passar även som fuskmåltid till den mest extrema deffdieten. Optimal för att avrunda alla hjärtans dag, eller plocka fram och avnjuta till nästa ätardag. Varsågod!

Proteinrik pizza för två

dietvanlig fitnesspizza

Ingredienser:

Botten:
400 g färsk surdeg/pizzadeg Pop Bakery

Tomatsås:
200 g krossade tomater
5 g pressad vitlök
50 g hackad rödlök
Basilika
Oregano
Salt & peppar

Fyllning:
150 g rökt kalkon, max 3% fett
200 g zucchini
150 g skogssvamp

Topping:
100 g riven ost, 17% fett
125 g buffelmozzarella, 25% fett

Gör såhär: 

Förbered tomatsåsen så den hinner svalan något innan du brer ut den på pizzabotten. Blanda alla ingredienser i en liten kastrull, koka upp och smaka av med kryddor och salt.

Ta ut den färdiga pizzadegen med mjölade händer och forma degen efter ugnsformen du ska använda. Denna degen får inte kavlas.

Bre tomatsåsen jämt över pizzabotten och fördela fyllningen över ytan. Toppa med riven ost och mozzarella. Tillaga i 20 min mitt i ugnen. Låt svalna något innan den serveras.

Näringsvärde per portion (hälften):

58 g protein
107 g kolhydrater
34,5 g fett
Totalt: 971 kcal

Bäst resultat med dieten får du med ett kostschema. Det finns ingen anledning att gissa sig fram när man kan få hjälp av en kostrådgivare som lägger upp dieten optimalt.

Om författaren

Lisbeth Perla

Lisbeth är kostrådgivare, matkreatör på MZ Fitness Consulting AB och hjärnan bakom Mat för resultat. När hon inte hjälper klienter att äta sig mätta och belåtna med nyttig mat som också är god knådar hon recept till nästa bok.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: