Därför får du ont i ryggen och vad du kan göra åt det

I andra avsnittet av den sedermera världsvana podden pratar vi om varför du får ont i ryggen och vad du kan göra åt det. Ryggsmärta är ett ämne som är fullsmockat med felaktigheter. Det vet vi eftersom många förklaringsmodeller som presenteras på sociala medier inte är baserade på vad som faktiskt händer inuti kroppen i samband med att man får ont. Om du har fått höra att du har ont i ryggen på grund av att du har svaga magmuskler som gör ryggen instabil (och därför rekommenderats lösningar baserade på missförstånd), då är det här ett avsnitt du inte får missa.

Lyssna på podden

Än så länge hittar du podden på Spotify men du kan även lyssna online genom länken här.

Stötta podden

Syftet med podden är att sprida kunskap, information och vetenskap om träning och smärta. Nu behöver vi din hjälp för att växa och nå ut till fler lyssnare. Du kan bland annat stötta oss genom att recensera podden där du lyssnar eller varför inte tipsa en kompis som kämpar med smärta och behöver lära sig mer? Tack för att du lyssnar!

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: