Detta kan styrkeidrottare lära sig av konditionsidrottare – med Anders Carbonnier

Borde styrketränande snegla mer på hur konditionsidrottare planerar och varierar sin träning? Anders Carbonnier är testledare och coach inom konditionsidrott. Han har en gedigen utbildning med filosofie kandidatexamen inom biomedicin inriktning fysisk träning och lång erfarenhet av kondition- och styrketräning.

I detta avsnitt av min podd Kraftsport och Vetenskap diskuterar vi vad styrkeidrottare och konditionsidrottare kan lära sig av varandra. Vi pratar om intensitetszoner, utmaningar med att periodisera intensitet och volym, att mixa träning för olika egenskaper, problemet med “idrottsspecifik” styrketräning inom fysträning för prestation, och varför styrkeidrottare och konditionsidrottare ibland underskattar betydelsen av kompletterande träning.

Anders Carbonnier hittar du på ⁠@coachcarbo. Kraftsport och Vetenskap är en podcast som varje vecka ger dig krönikor, samtal och forskningsrön om träning i allmänhet och styrketräning i synnerhet. Stötta podden genom att prenumerera och lämna en recension där du lyssnar. Recensioner hjälper podden att få spridning så att fler lyssnare kan hitta den.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: