Podcast: Allt om diskbråck och vad du kan göra åt det

Tänk inte så mycket, lyft bara. Medvetenheten är stor men kunskapen låg om detta besvär, inte minst bland personer som tränar på gym och unnar sig att lyfta kilon. Många är rädda för det på felaktiga grunder. Hur vanligt är diskbråck? Vilka riskfaktorer finns? Och vad kan man göra åt det? Det diskuteras i senaste avsnittet av podden som handlar om träning och smärta. Stötta gärna podden genom att lämna en femstjärnig recension där du lyssnar.

Innehåll i avsnittet:

  • Myter och missförstånd med diskbråck
  • Många har diskbråck utan att ha ont, hur kommer det sig?
  • Riskfaktorer och varför människor får diskbråck
  • Träning, övningar och behandlingar

Målet med podden är att sprida forskning och vetenskap kopplat till ämnena träning och smärta. Podden drivs av mig, som arbetar som idrottsfysiolog, och två av mina kollegor som alla är verksamma kliniker inom fältet för muskuloskeletal hälsa och rehabilitering.

Stötta oss genom att recensera podden där du lyssnar, exempelvis Apple Podcast eller Spotify. Det hjälper oss att nå lyssnare och sporrar oss att fortsätta.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: