Podd – En introduktion till procentbaserad styrketräning

Att veta exakt hur tungt du ska träna för olika typer av mål inom styrketräning, tycker många är supersvårt. Hur är det med övningar? Kan det finnas skillnader på hur tungt du ska träna beroende på vilken typ av övning du gör? Vad är viktigt att tänka på där?

I andra avsnittet av den publika podden pratar jag om procentbaserad styrketräning. Om du vill veta mer om hur du hittar rätt intensitet för olika målsättningar (prestations- och resultatfokuserade) med en metod som är minst sagt klassisk inom idrottsspecifik styrketräning – då är detta ett avsnitt som du inte får missa.

Vad är dina erfarenheter av procentbaserad träning? Hur tycker du att det gick? Vad gick bra? Fanns det något som du upplevde gick mindre bra?

PS – Uppskattar du podden? Lämna gärna en recension, det hjälper oss att nå ut till fler!

Liknande inlägg

Vem är Mathias Zachau?

Om författaren:

Jag är idrottsfysiolog (BSc Sport Science). Vidareutbildad inom klinisk anatomi, biomekanik och sjukdomslära. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för läsning om diverse.