Principen jag använder för att fokusera styrkepass för människor jag tränar

Det var skräckinjagande, att stå i dörren till gymmet, och bevittna cirkusen som utspelade sig i rummet som öppnade upp sig framför mig. Men jag är säker på att den första trevande tiden i lokalen där gravitationen utmanas hade varit mer utvecklande om jag använde principen som jag pratar om i senaste avsnittet av podden Kraftsport och Vetenskap.

Denna princip hjälper dig att ordna dina övningar på ett sätt som optimerar energi, fokus och motorisk kontroll (teknik alltså) där det räknas. Genom att förstå och tillämpa denna metod kan du enkelt skräddarsy dina träningspass för att uppnå bättre resultat. Lyssna på avsnittet och lär dig hur du kan börja använda det jag kallar “störst går först”-principen, du också.

Innehåll i avsnittet

  • Varför jag slutade styrketräna och händelsen som förändrade allt
  • Störst går först-principen, vad det är och hur den fungerar
  • Varför jag betonar principen när jag undervisar för framtidens tränare

Stötta podden genom att lämna en recension där du lyssnar och tipsa en kompis om podden. Det hjälper mig att nå nya lyssnare och gör mig motiverad att podda mer.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: