Skärp din militärpress med 3 enkla knep

Militärpress är en övning där många kör fast snabbt, vad beror det på? Kanske har det att göra med din teknik, men är teknik allt som spelar roll? Detta avsnitt av Kraftsport och Vetenskap ger dig praktiska tips på saker som du kan testa att göra annorlunda för att få fart på din press ovanför huvudet när du har platåat – baserat på tre otroligt vanliga misstag.

Innehåll i avsnittet

  • Vanliga misstag i militärpress och press ovanför huvudet
  • Hur du börjar behandla övningen som något du bryr dig om
  • Optimal andningsteknik för rejäl bålspänning i dina repetitioner
  • Hur störst går först-principen kan appliceras på övningen
  • Assistansövningar och kompletterande träning för axelpress

Kraftsport och Vetenskap är min personliga podd som varje vecka ger dig krönikor, reflektioner och forskningsrön i ljudformat. Om, precis som det låter, träning men också vetenskap. Målet med podden är att väcka nyfikenhet för vetenskapen bakom resultat. Stötta podden genom att lämna en recension där du lyssnar, det hjälper mig att nå nya lyssnare.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: