Träningsprinciper – Från smärta till prestation

Träning är en ständig djungel av information och inte blir det lättare av att man har ont. Hur ska man göra med övningar, repetitioner, setvila och alla andra till synes livsviktiga träningsdetaljer? I detta tredje avsnitt diskuterar vi klassiska vägledande träningsprinciper, vad dessa innebär teoretiskt och praktiskt, kopplingar till prestation och smärta, och hur man kan tänka för att planera träning rimligt och förhoppningsvis hållbart även i samband med olika besvär. Dessutom diskuteras missförstånd och vanliga misstag. Stötta gärna podden genom att lämna en recension!

Lyssna på avsnittet


Stötta podden
Syftet med podden är att sprida kunskap, information och vetenskap om träning och smärta. Nu behöver vi din hjälp för att växa och nå ut till fler lyssnare. Du kan bland annat stötta oss genom att recensera podden där du lyssnar eller varför inte tipsa en kompis som kämpar med smärta och behöver lära sig mer? Tack för att du lyssnar!

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: