Träningsprinciper – Från smärta till prestation

Träning är en ständig djungel av information och inte blir det lättare av att man har ont. Hur ska man göra med övningar, repetitioner, setvila och alla andra till synes livsviktiga träningsdetaljer? I detta tredje avsnitt diskuterar vi klassiska vägledande träningsprinciper, vad dessa innebär teoretiskt och praktiskt, kopplingar till prestation och smärta, och hur man kan tänka för att planera träning rimligt och förhoppningsvis hållbart även i samband med olika besvär. Dessutom diskuteras missförstånd och vanliga misstag. Stötta gärna podden genom att lämna en recension!

Lyssna på avsnittet


Stötta podden
Syftet med podden är att sprida kunskap, information och vetenskap om träning och smärta. Nu behöver vi din hjälp för att växa och nå ut till fler lyssnare. Du kan bland annat stötta oss genom att recensera podden där du lyssnar eller varför inte tipsa en kompis som kämpar med smärta och behöver lära sig mer? Tack för att du lyssnar!

Ta del av kunskap och forskning med nyhetsbrevet 

Varje vecka läser jag kilovis med forskning om träning, kost och hälsa. Det mest intressanta och användbara skriver jag om nyhetsbrevet. Att prenumera är gratis, så länge du vill.

  • Fyll i dina uppgifter
  • Checka mailen och bekräfta prenumerationen
  • Njut av nyhetsbrevet!

Liknande artiklar

Vem är Mathias Zachau?

Om författaren:

Jag är idrottsfysiolog (BSc Sport Science). Vidareutbildad inom klinisk anatomi, biomekanik och sjukdomslära. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för läsning om diverse.