Viktminskningens anatomi

Detta gjorde min måndag. Blev så inspirerad av detta att jag knappt kan sitta still i stolen när jag smattrar på tangenterna (nästan live) för att få ihop den här texten.

Poddlyssnaren Nina_spinnar skrev på instagram:

===

Jag vann Better Bodies Transformation Challenge!!

Jag har vunnit en resa till Better Bodies i Texas eller i Tyresö… helt sjukt ju!

Du har en del i detta för dina podcasts har lärt mig massor som jag använt och jag har anammat ditt upplägg för kroppstransformation i kombination med ett kostupplägg för att nå mina resultat och bli kvitt min hetsätning. Du är grym!! <3

===

Nina vann alltså transformationstävlingen som Better Bodies arrangerade nyligen.

(Där man bl.a kunde vinna en fet resa till USA…)

Vilket hon också gjorde.

Hon har alltså gjort detta helt utan att följa mitt program. Det enda som hon har lutat sig mot, från mitt håll, är alltså podden och bloggen. Ganska coolt ändå… eller hur?

Sedan skriver hon:

=== 

Ni som har följt mig ett tag vet att jag tycker att @mathiaszachau är den mest kompetenta PTn i branschen, så när han släpper ett sådant här erbjudande för endast 499 kr så var jag tvungen att slå till!!

/ Nina Åberg

[Bild: kvitto på köp av 8 veckors viktminskning]

===

Vad är det då som jag är så uppspelt över?

(Älskar att se människor utvecklas på det här sättet, det gör mig exalterad…)

Att Nina lyckades ta sig så långt på egen hand med hjälp av bara en gnutta information som lämnade mina läppar för en tid sedan. Om ens det. Och nu då, efter att hon skördat enorma framgångar ensam, väljer hon nu att avancera och testa ett av mina program.

Är det för att tipsen från podden har varit så sjukt effektiva?

Eller för att Nina har en rejäl vinnarskalle?


Sannolikt det senare, för detta är ett arbete som Nina har gjort själv. Hon bestämde sig själv, tränade själv, och fixade kosten själv. Och vilka häftiga resultat hon fick sedan!

Hur som helst så har hon slutligen tagit det kloka beslutet att testa nästa steg.

Vad är då nästa steg?

Träningsprogrammet 8 veckors viktminskning.

Där du får lära dig viktminskningens anatomi – framför allt vad du behöver förstå för att inte köra fast (hatar när det händer), men också vad som gäller näringsfysiologiskt (enkelt förklarat). Detta handlar inte bara om kalorier, det handlar om att inte ge upp.

Vill du haka på den här utmaningen med mig, Nina och alla andra?

Här är länken till programmet: 

https://mzfitnessconsulting.thrivecart.com/8-veckors-viktminskning

Till nästa gång.

Din coach,

– Mathias Zachau

PS – På tal om något annat. Jag skriver det här med nya brillor. 

Varje enskild bokstav blir superskarp på ett främmande sätt. Märkligt men också otroligt fascinerande hur skönt det är att gå från att inte kunna se alls nästan – till att nästan klyva saker med blicken. Ungefär så kände jag när jag lärde mig termodynamik.

(Vad är termodynamik?…)

Energiomvandling, det handlar om värme och oxidation, och är den naturvetenskapliga manualen till varför kroppsmassa förändras, står still, ökar, eller helt enkelt minskar.

Plötsligt kunde jag inte bara se ordentligt utan också förstå. Och då slipper man den där skavande huvudvärken som bara uppstår när man behöver vända ut och in på sig själv för att hänga med. Nåväl, det var bara några snabba tankar från andra sidan skärmen. 

Förresten, missa inte länken:

https://mzfitnessconsulting.thrivecart.com/8-veckors-viktminskning

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: