Karpaltunnelsyndrom

Updated on April 3, 2019 in Podcast

Krampaktigt grepp, som smärtar och gör ont, kan bero på många saker. Ibland kan det handla om att du helt enkelt är svag i nyporna, att greppet är svagare än annat eller att du inte har tränat ditt grepp tillräckligt mycket. Men ibland kan det handla om något mer, något annat, som kan vara mer otäckt. Som när nerver hamnar i kläm, blir hoptryckta och komprimerade, vilket orsakar muskelsvagheter. I det här avsnittet får du lära dig om karpaltunnelsyndrom. Vad är karpaltunneln, vad är några typiska symptom på karpaltunnelsyndrom och vad kan du göra åt det? Det och mer därtill i veckans avsnitt av Pump och Magnesium. Lämna gärna ett betyg!

Lyssna på Pump & Magnesium

Klicka på play, via mediaspelaren nedan, eller välj kanal du föredrar här:

[smart_track_player url=”http://media.blubrry.com/pump_och_magnesium/content.blubrry.com/pump_och_magnesium/Karpaltunnelsyndrom_3.mp3″ title=”Karpaltunnelsyndrom” social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true”]

RSS: https://www.mathiaszachau.com/feed/podcast

Få dina frågor besvarade

För att få dina frågor om personlig utveckling, styrketräning och nutrition besvarade i podcasten, följ mig på Instagram och Facebook. Jag tar bara emot frågor till podcasten via Facebook och Instagram. När jag ber om det, ställ en fråga, så svarar jag i podcasten. Jag besvarar inga personliga frågor direkt på mail.

Kom i kontakt med mig

Du har väl inte missat att spana in boken som är baserad på den hyllade podden?

Köp tryckt bok för 239 kr eller köp e-boken för 179 kr

Gillade du det här avsnittet? Då vill du göra mig en tjänst och recensera podcasten på Itunes – så att vi kan nå ut till fler lyssnare. Tusen tack!

Om författaren

Mathias Zachau

Mathias Zachau är idrottsfysiolog med filosofie kandidatexamen inom idrottsvetenskap (BSc Sport Science). Mathias var tidigare chefredaktör på fitnessmagasinet Iron Man. Han har i snart 15 år bevakat bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har han gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Idag arbetar Mathias som fysiolog och styrkecoach på Atletakademin i Göteborg. När han inte coachar människor i styrketräning på plats, eller på distans via hans onlinecoachingprogram, undervisar han framtidens tränare på PT-utbildningar i evidensbaserad praktik, styrketräningens fysiologi och psykosociala perspektiv på fitness och hälsa. Värd för podden Kraftsport och Vetenskap.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler:

Har du viljan, har vi vetenskapen

Är du redo att ta nästa steg?