Ni frågade, jag svarade; Pump & Magnesium-(e)boken är här!

Bildtext: köp e-boken för endast 179 kr här

Jag är oförskämt stolt över att boken som är baserad på podden har överträffat mina förväntningar. I många månader slet jag med det, osäker på hur många som egentligen skulle vara intresserade av innehållet i en sådan bok (även om över 70 000 personer lyssnar på podden så är det inte alla som läser böcker nuförtiden).

Det är sjukt konstigt att arbeta med ord på det sättet.

Man försöker klä tankar i ord. Många gånger kanske saker nästan matchar men inte alltid riktigt, ibland spelar det knappt någon roll – och ibland passar inget riktigt.

Besöksstatistiken på bloggen och lyssnarstatistiken på podden är siffror.

Fina, uppåtgående siffror som växer varje månad. Men ändå bara siffror.

Det är först när boken landade i hushåll och läsare hörde av sig med bilder, feedback och utlåtanden om innehållet i boken, som det faktiskt slog mig – det finns något mer här som vi behöver undersöka och upptäcka tillsammans.

Du vet, som skribent osar man inte alltid av en sådan övertygelse.

Att skriva böcker är en känslomässig bergochdalbana där man ger upp, påbörjar, skriver om, skriver nytt, kastar bort – bara för att försöka gång på gång på gång.

Ja, tills det då till slut finns något som kan kallas en bok.

Så ett stort tack, vill jag förmedla, till alla er som har stöttat, visat uppskattning eller på något sätt investerat känslomässigt i det här projektet. Det betyder allt för mig.

Hur som helst:

Boken släpptes först som tryckt inbunden bok. Det var målet, att ge ut en faktiskt fysiskt tryckt bok eftersom det skulle utgöra någon form av milstolpe för podden.

Plus, e-böcker finns det redan massor av.

Jag trodde i min enögda naivitet att det skulle räcka, att det räckte med en tryckt utgåva som du bekvämt kan placera i hyllan eller ta med till skuggan på semestern.

Men vissa av er har efterfrågat en digital utgåva.

Vi kanske helt enkelt föredrar att konsumera information på olika sätt. En vän till mig bedyrar alltid hur magiskt det är med ljudböcker, för han föredrar att lyssna medan han städar och diskar eller liknande. Någon annan gillar tryckta böcker.

Och en tredje föredrar då snabba e-böcker som enkelt går att läsa i plattor eller på mobilen kanske. Så, därför bestämde jag mig för att också ge ut den som e-bok.

Priset på den tryckta boken är 239 kr men du kan nu köpa e-boken för så lite som 179 kr, så du sparar en hel hamburgare om du väljer att ladda ner den istället.

Passa på nu om du vill spara en hacka, för jag vet inte hur länge jag har råd att nästintill ge bort den. På tal om det så kommer jag presentera en nyhet i sommar.

Det är inte uppföljaren (volym 2) som kommer nästa år.

Utan något annat, liksom annorlunda, men ändå väldigt nära på något sätt.

Jag berättar mer om det så snart jag kan.

Till nästa gång.

Din coach,

– Mathias Zachau

PS – Prenumerera på nyhetsbrevet eller hamna utanför i kylan. Dina uppgifter kommer aldrig säljas, lånas ut eller föras vidare till någon annan, någonsin, oavsett given anledning. Och du kan enkelt sluta prenumerera när du vill. Bli en del av gemenskapen och upptäck hundratals nya sätt att få högre respons på din träning, både vad gäller på den faktiska träningen, men också tiden mellan dina pass.

Bildtext: köp e-boken för endast 179 kr här

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: