Recept: ångkokt lax på grönkålsbädd med sparris – middag till diet

recept-deffa-kostschema-lax

Att ångkoka mat har många fördelar. Inte nog med att maten bevarar näring bättre, eftersom näringsförlusten blir mindre när maten ångkokas. Dessutom smakar maten mycket godare.

Detta recept är Paleo-inspirerat och ingredienser är ångkokta, vilket gör att du får behålla mer näring än om du till exempel kokar maten. Innehållsmässigt är receptet snålt på kolhydrater, men rikt på protein med inte mindre än 50 gram med en generös portion omega 3-fetter. Ett hett tips: se om du kan hitta en ångkokare med tre kokorgar, så kan du koka alla ingredienser simulant, eftersom ångkokningen då sker på olika plan.

Ingredienser:
250 g lax, rå vikt
50 g färsk grönkål
100 g färsk sparris
5 g olivolja
Salt och peppar

Gör så här:
Ångkoka laxen tills den börjar skiva sig, men inte är hel genomtillagad. Ångkoka även sparris och grönkål lite lätt. Placera grönkålen på en tallrik med laxen på och sparrisen vid sidan av. Ringla över lite olivolja och smaksätt med salt och peppar.

Näringsvärde:
50 g protein
5 g kolhydrater
36 g fett
Totalt: 540 kcal

Vill du lära dig hur du ska äta för att bygga muskler genom att följa ett personligt kostschema som är skräddarsytt för ditt mål? Då hade du älskat onlinecoaching.

Vill du ha fler goda recept som också är nyttiga? Spana in den här receptboken!

Ta del av kunskap och forskning med nyhetsbrevet 

Varje vecka läser jag kilovis med forskning om träning, kost och hälsa. Det mest intressanta och användbara skriver jag om nyhetsbrevet. Att prenumera är gratis, så länge du vill.

  • Fyll i dina uppgifter
  • Checka mailen och bekräfta prenumerationen
  • Njut av nyhetsbrevet!

Liknande artiklar

Vem är Lisbeth Perla?

Om författaren:

Lisbeth är kostrådgivare, matkreatör på MZ Fitness Consulting AB och hjärnan bakom Mat för resultat. När hon inte hjälper klienter att äta sig mätta och belåtna med nyttig mat som också är god knådar hon recept till nästa bok.