Recept: stenålderskost-middag med flankstek, avokado, tomat, gurka

Om du letar efter en smakrik middag baserad på paleo, då är detta ett recept du vill testa.

Paleo, eller rätt och slätt stenålderskost, är en diet man får ta med en nypa salt. Vi kan inte och bör inte äta exakt som stenåldersmannen gjorde, men vi kan och borde inspireras av grundtänket; att fokusera på icke-processade “naturliga” livsmedel och hålla oss så långt borta från halvfabrikat som möjligt.

Detta recept är inspirerat av grundtänket i stenålderskosten. Det innehåller inga processade livsmedel. Receptet är smakrikt och oerhört gott. Samtidigt får du i dig nyttiga animaliska fetter som hjälper hormonproduktionen och kvalitativt protein till återuppbyggnad av muskelmassa mellan passen.

Ingredienser:
5 g kokosolja
180 g flankstek, rå vikt
60 g avokado
60 g tomat
60 g gurka
Salt och peppar

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna, klicka i rätt mängd kokosolja och stek flanksteken. Börja med en högre temperatur för att sedan låta den tillagas på en lägre. Köttet ska inte vara helt genomtillagat, utan ha en rosa kärna. Glöm inte att salta och peppra. Under tiden köttet tillagas och vilar, dela en avokado, ta bort kärnan, och gröp ur den. Mosa avokadon och smaka av med lite salt. Skär tomaten i klyftor och gurkan i stavar. Placera köttet i mitten av tallriken, och klicka ut avokadomoset längs hela köttbiten. Sätt tomatklyftorna på ena sidan och gurkstavarna på andra.

Näringsvärde:
47 g protein
6 g kolhydrater
39 g fett
Totalt: 561 kcal

Vill du lära dig hur du ska äta för att bygga muskler genom att följa ett personligt kostschema som är skräddarsytt för ditt mål? Då kommer du gilla onlinecoaching.

Vill du ha fler goda recept som också är nyttiga? Spana in den här receptboken!

Om författaren

Lisbeth Perla

Lisbeth är kostrådgivare, matkreatör på MZ Fitness Consulting AB och hjärnan bakom Mat för resultat. När hon inte hjälper klienter att äta sig mätta och belåtna med nyttig mat som också är god knådar hon recept till nästa bok.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: