Varför Du Behöver En Fitness Coach

Varför Du Behöver En Fitness Coach

Varför Du Behöver En Fitness Coach

Alla kan bli större, mindre, starkare, snabbare, med mer muskler och mindre fett, utan hjälp. Få gör det. Har du vad som krävs? Många har det inte.

Många testar sig fram, misslyckas, lär av sina misstag, och blir bättre. Det tar tid. Har man inte tålamodet att försöka själv finns ett alternativ.

Om du verkligen vill satsa allt, göra allt som krävs för att lyckas, och är beredd på att lägga stoltheten åt sidan finns snabbare och mindre frustrerande sätt.

En motiverande fitness coach i din ringhörna, som parerar plågsamma misstag och levererar en taktisk kontring, kan definitivt hjälpa dig att lyckas snabbare. En mentor, en coach, en Mr Miyagi, kan underlätta i alla lägen när du vill veta mer för att vara mer.

Som jag ser det har du två val. Försöka själv. Om du har tålamodet och orkar. Eller rådfråga någon som redan har gjort det du önskar. Det mest självklara valet, för alla som vill ha snabba resultat, är att luta sig mot coachens kunskap och erfarenhet.

Jag ska inte sticka under stol med att du kan lära dig allt själv. Fast det tar tid. Hjälpen som du får av en fitness coach, som vet vad du ska undvika och hur du ska träna och äta, minskar frustration och förkortar inlärningskurvan drastiskt.

Motivation är bara en aspekt. När du får resultat av din styrketräning blir det genast lättare att hålla sig motiverad. Det blir, logiskt nog, roligare att träna. En coach som är lika pedagogisk som trovärdig, utbildad PT med många nöjda klienter, kan designa program som är utarbetade för just dig.

Om du inte föredrar att ta den långa vägen och lista ut allt själv.

En bra fitness coach motiverar, inspirerar, och vägleder. Som nybörjare tränar man mestadels sina styrkor, det man tycker är roligast, och ibland kanske man inte ens är medveten om strukturella svagheter. Vad man behöver träna mer på. Hitta en fitness coach som hjälper dig utveckla både dina styrkor och svagheter. Någon som ger dig ett träningsprogram och/eller kostprogram som fyller i dina kunskapsluckor, pressar dig utanför trygghetssfären, och stöttar när det behövs. Behövs det har du både karta och kompass.

Under många år, strax efter att jag började styrketräna, läste jag allt jag kom över om fitness och bodybuilding. Jag ville lära mig själv. Problemet var att jag inte visste var jag skulle börja. Istället för att följa ett program, utvärdera framstegen och byta när kroppen behöver det, försökte jag med allt.

Det finns många saker jag ångrar i min träningskarriär. Saker jag borde gjort annorlunda. Som följa ett träningsprogram, använda en träningsdagbok, och lära mig grunderna. Det största? Att jag inte tog hjälp.

Du behöver inte göra samma misstag. Om du inte verkligen vill.

Alla behöver inte en fitness coach. Många gör det. Om du behöver en eller inte beror egentligen bara på en sak. Hur viktigt det är med snabba(re) resultat. Vill du undvika frustration, få resultat snabbare, och sluta oroa dig är en fitness coach ett bra förslag.

Att hitta en bra fitness coach har aldrig varit lättare. Tack vare internet, teknikens under, finns svaret inom räckhåll. Allt du behöver göra är att Googla. Du kan följa coacher digitalt, på sociala medier och bloggar, eller fråga vad tidigare kunder tycker och säger om tränarens tjänster. Jag tror på det senare.

Gå på magkänsla. Välj den du tror, baserat på din och andras uppfattning, är bäst. Det finns några saker som kännetecknar engagerade personliga tränare. Coachen brinner för träning, betraktar arbetet som ett kall snarare än ett jobb, är utbildad personlig tränare, och har erfarenhet av att hjälpa personer som dig.

Många personliga tränare är förebilder. Inte bara för att man hjälpt sina klienter att lyckas med träningen. Utan för att man lyckats, och fått goda resultat, själv. Det ena utesluter inte det andra. Men bästa tränarna har gjort båda.

Vad vill du uppnå?

En bra fitness coach kan hjälpa dig med det mesta.

Bränna fett och bygga muskler. Bli starkare, gladare, piggare, lyckligare, nöjdare. Cementera självbilden, som en mer självsäker individ, i en uppgraderad version. Vill du få bättre resultat i din träning, som får dig att känna dig bättre och se bättre ut, och inte önskar gissa vad du ska göra behöver du en coach.

Det är viktigt att du vet vad du vill uppnå. Och är ärlig med det. Mot dig själv. Då blir det lättare att hitta rätt coach för dig. En coach som vet vad du behöver göra. Hur du ska äta, träna, sova och tänka.

Att anlita en fitness coach är en investering. En investering i potential, i förutsättningar, och möjligheter. Att bli mer. Att vara mer. Och veta mer. En investering i framgång i köket och gymmet. För mig, när jag anlitade en coach första gången (jepp, även coacher anlitar coacher), innebar det just exakt det.

Det var bland det bästa jag någonsin gjort. Idag, när jag vill bli bättre på något, tvekar jag aldrig att söka upp någon som vet vad han eller hon pysslar med. Hur jag snabbare kan bli bättre. Vad jag ska undvika, fokusera på, tänka på, och hur jag ska förhålla mig till utmaningen för att fortsätta utvecklas.

Du har två val. Äta som du äter och träna som du tränar idag. Fortsätta försöka, lära av misstagen, och med tålamod långsamt vänta på resultat. Acceptera det. Eller så tar du det säkra före det osäkra. Hittar en fantastisk fitness coach, en PT som vidgar dina vyer, och förkortar inlärningskurvan för resultat snabbare.

Du behöver rätt coach för dig.

Vem som helst duger inte. Du behöver en coach som vet vad han pysslar med. Som har kunskapen, erfarenheten, passionen. För snabba träningsresultat, utan enerverande frustration, behöver du rätt coach.

Valet är ditt.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: