Veckans recept: overnight oats hälsofrukost med extra protein

Overnight Oats veckans receptEnformig kosthållning kan vara en nyckel till en lyckad diet, eftersom det gör kostprogrammet lättare att följa. Men sund dietmat behöver inte vara tråkig.

Denna hälsofrukost är ett givet alternativ till klassisk havregrynsgröt. Med overnight oats spetsat med chiafrön och proteinpulver får du alla nyttigheter med havregryn och extra protein i en fräsch smakupplevelse. Receptet är en grym start på dagen och passar till både bulk och deff.

Ingredienser:
40 g havregryn
1 msk chiafrön
1 portion proteinpulver
En knivsudd vaniljpulver
2 dl vatten

Dekoration:
Lite riven rostad kokos
Några få hallon

Gör så här:
Denna kalla hälsogröt görs kvällen före, därav namnet overnight oats. Blanda samtliga ingredienser i en djup tallrik, glasburk eller liten skål. Ha plastfilm eller lock på, så smakerna inte blandar sig med kylskåpets. Låt stå kallt i kylen över natten. Dekorera gärna med lite riven rostad kokos och hallon strax före servering.

Näringsinnehåll:
30,3 g Protein
26,2 g Kolhydrater
5,9 g Fett
Totalt: 278,5

Vill du ha fler goda recept som också är nyttiga? Spana in den här receptboken!

Ta del av kunskap och forskning med nyhetsbrevet 

Varje vecka läser jag kilovis med forskning om träning, kost och hälsa. Det mest intressanta och användbara skriver jag om nyhetsbrevet. Att prenumera är gratis, så länge du vill.

  • Fyll i dina uppgifter
  • Checka mailen och bekräfta prenumerationen
  • Njut av nyhetsbrevet!

Liknande artiklar

Vem är Lisbeth Perla?

Om författaren:

Lisbeth är kostrådgivare, matkreatör på MZ Fitness Consulting AB och hjärnan bakom Mat för resultat. När hon inte hjälper klienter att äta sig mätta och belåtna med nyttig mat som också är god knådar hon recept till nästa bok.