40 kilos övervikt och magrutor till sommaren! Videoblogg 6

Bästa sättet att få resultat av kost och träning är att göra jobbet som krävs för att få det resultatet som du behöver. Jag ser hela tiden människor på sociala medier, personer i min omedelbara närhet (vänner och bekanta), som är missnöjda med sina resultat i livet. Men de är inte beredda att göra jobbet som krävs. Om du är den typen av person, då behöver du se den här videon!

Häromdagen slogs jag av hur destruktivt det är för många människors motivation när glappet mellan förväntningar och insatsen, arbetet som man investerar i sin transformation, inte står i proportion. Det är viktigt att lära sig hantera sina förväntningar, så att du inte förvandlas till en omotiverad periodare.

Genom att ta ett steg tillbaka, se över dina förväntningar och kalibrera dina insatser, kan du skapa en handlingskraft som är mer realistisk och hållbar. En mer hållbar och realistisk handlingskraft, som gör dig fortsatt motiverad längre. Så du inte ger allt ett par veckor, bara för att ge upp veckan efteråt.

Stora mål är bra. Men höga förväntningar utan en proportionerlig insats, som nonchalant inte tar hänsyn till aspekter som tid och kontinuitet, är ett säkert recept på att jojo-banta. Vill du få bestående resultat, som håller längre än fram till sommaren, då behöver du arbeta på ditt mindset. För att hitta en balans som hjälper, istället för stjälper. Veckans videoblogg handlar om den delikata skillnaden.

Personer som har följt min blogg en längre tid, som har tittat på mina videobloggar eller lyssnat på min podcast, vet hur viktigt det är att inte bara veta hur man ska träna och äta. Det är också viktigt hur du tänker. Vi behöver prata mer om sättet vi tänker på, för att hitta den där balansen, så att vi också kan bli mentalt stark(are). För resultat är mycket mer än motivation, disciplin och karaktär.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: