Anton deffade bort 16 kg och gick ner till 5% kroppsfett på 4 månader

I dagens inlägg berättar Anton, som har följt mitt onlineprogram i 4 månader, om hur han tycker det har gått hittills. Vilka resultat hade han när han började? Vilka resultat har han fått, visuellt i spegeln och i tillvaron, sedan starten? Och finns det något som har gått mindre bra, kanske? Det är några frågor du får svar på i den här intervjun.

Vad var ditt mål när du började programmet? Och hur kände du att dina resultat var då, innan du körde igång?

Mitt mål var främst att tappa vikt. Från 91 mer till 80 kg. Men samtidigt behålla muskelmassa samt öka i styrka. Mina resultat styrkemässigt var bra, dock var jag inte nöjd med vikten och åt vilket håll det gick.

Vad har du uppnått med programmet hittills? Och hur känns det?

Gått ner 16 kg, ökat i muskelmassa, bättre definition och symmetri i kroppen. Känns väldigt bra minst sagt. Jag gillar känslan av att veta att jag nu har verktygen för att kunna nå resultaten jag vill ha.

Fanns det något som fick dig att tveka, innan du valde att testa onlinecoachning? Fanns det några farhågor om hur det skulle vara/bli/fungera för dig?

Nej, inte direkt. Vet att jag går in 100% för det. Var kanske lite orolig för nivån och kompetensen hos Mathias, orolig för att det skulle vara mer inriktat mot ”hobbymotionärer”. Jag hade fel.

Vad gillar du mest med programmet?

Enkelheten i kostprogrammet, tydligt. Samt variationen i träningen. Resultaten kom och träningsglädjen försvann aldrig.

Hur fungerar detta program jämfört med andra du har testat?

Mycket bättre. Tidigare program har varit allt för statiska och aldrig direkt berört kosten. Variationen gjorde att resultaten aldrig stagnerade.

Hur har dina resultat i träningen påverkat andra områden i livet?

Främst psykiska positiva delar. Speciellt under karantän under Corona blev det viktigare än tidigare för mig med rutiner, för både kost och träning.

Hur motiverad är du på en skala mellan 1 och 10 nu?

Tio. Har fortsatt träna på samma sätt efteråt, samt betydligt mer medveten kring kosten. Har lite ”semester” nu och ska tänka över kommande träningsmål som jag ska fortsätta sikta mot efter första delen av året.

Hade du kunnat tänka dig att rekommendera programmet till någon annan? Vem och i sådana fall varför? Och finns det något mer du skulle vilja hälsa läsarna?

Absolut. Jag blev själv rekommenderad till det här av en vän som kört det. Både folk i min närhet som tränat länge och seriöst samt till mina föräldrar etc. Som inte har samma erfarenhet. Tycker alla ska ge det här och sig själva en chans. En investering i sig själv och absolut värt det. Motiveringen med upplägget gör att man klarar av mer än vad man tidigare trott.

Vill du också ha hjälp med att planera din kost och träning? Ja, på ett sätt som är anpassat både för ditt mål och dina förutsättningar? Skicka en intresseanmälan för att få mer info om hur upplägget fungerar. Jag ser fram emot att höra från dig!

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: