Johanna: “Glädjen över att träna nästan helt smärtfritt är klart bäst”

Vad var ditt mål när du började programmet? Och hur kände du att dina resultat var då, innan du körde igång?

Mitt mål innan programmet var att komma igång med regelbunden styrketräning efter 4 ryggoperationer och utebliven träning under 3,5 års tid. mitt andra mål var också att börja komma i form för att ev. börja tävla i fitness. Innan programmet så hade jag svårt att bestämma belastning/frekvens i träningen och fick ont i ryggen av många övningar, det kändes svårt att veta om jag gjorde rätt eller fel övningar och kosten var rent katastrofal 🙂 jag levde på typ riskakor och kaffe.

Vad har du uppnått med programmet hittills?

Resultat i spegeln kom redan efter 2-3v, muskler blev synligare, jag gick ner flera kg. nu efter 6 mån har jag fått mer resultat än jag trodde, jag sover bättre och är piggare, magen mår mycket bättre och jag känner mig stark i hela kroppen. det som personligen känns som den bästa effekten är muskelmassa jag lagt på mig på så kort tid och att min rygg känns mycket bättre, glädjen över att träna nästan helt smärtfritt är klart bäst.

Fanns det något som fick dig att tveka inann du valde att testa onlinecoaching? Några farhågor  om upplägget?

Jag gick faktiskt ett tag och funderade innan jag signade, det var ingen misstro utan mer att jag behövde göra upp med ”mig själv” att ta steget. min farhåga var att jag skulle få ett tufft styrkeprogram som ryggen inte skulle klara av och jag skulle få avbryta, det var mycket därför jag valde en PT med erfarenhet av rehab och idrottsskador snarare än någon med ”no pain no gain”- mentalitet 🙂

Vad gillar du mest med programmet?

Det jag gillar mest med programmet är att jag får påverka mycket. maten är sånt jag verkligen gillar och jag får göra mina favoritövningar i träningen från dag 1 🙂

Hur fungerar det här jämfört med andra program du har testa tidigare?

Tidigare har jag testat program som enbart fokuserar på styrka i en viss övning (tex sheiko) så detta är ju mycket mer allsidigt. jag tycker att tidigare program har varit slitsamma särskilt i slutet och man har behövt backa eller vila helt nån vecka. nu har jag inte missat ett enda pass på 6 mån 🙂

Har dina resultat påverkat andra områden i livet?

Andra områden i livet som påverkats är allmänt tillstånd med mer energi och motivation till andra saker i vardagen, jag är starkare och kan avlasta ryggen i lyft som behövs i vardagen.

Hur motiverad är du på en skala mellan 1 och 10?

Jag är väldigt motiverad så en 10a, sedan så är motivation inte dagsform eller en ”känsla” enligt mig. man kan vara less, trött och känna sig usel men motivationen finns ändå längst in i ryggmärgen 🙂

Hade du kunnat tänka dig att rekommendera programmet till någon annan? Vem och i sådana fall varför?

Ja! Jag har redan rekommenderat en vän som signade up och det är roligt att vi ”stämmer av” med varandra då och då även om vi har olika mål. jag skulle rekommendera det till fler jag känner som jag vet ”klarar av” ett program på minst 6 mån men som tillfälligt tappat motivationen eller känner sig i behov av stöd.

Finns det något mer du skulle vilja hälsa läsarna? Något tips eller liknande om man vill få samma resultat som du har fått?

Mitt tips är att följ planen till iallafall 90%, fråga coachen istället för att gå och grubbla själv över saker du är osäker på, jämför dig inte med andra utan fokusera på ditt eget mål och dina förutsättningar och viktigast av allt är att mät/dokumentera dina mål och resultat ofta så att du känner att du är på rätt spår!

Vill du också få hjälp med din kost och träning? Skicka in en intresseanmälan genom att fylla i formuläret här för mer information om hur upplägget fungerar.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: