Johans resultat – gick ner 30 kg i kroppsfett och ökade sin muskelmassa

I dagens inlägg kommer du få lära känna en kille som har gjort otroliga framsteg. Han har gått ner inte mindre än 30 kg totalt. Och nu, när han känner sig nöjd med viktminskningen, har han valt att fokusera mer på att öka sin muskelvolym.

Det har inte varit lätt, det har inte gått snabbt och en annan sak som jag vill vara tydlig med är att detta inte är ett typiskt resultat. Resultat varierar alltid mellan olika individer. En del kommer få väldigt häftiga resultat, men alla får inte exakt samma, och att du väljer att ta hjälp av en coach garanterar aldrig resultat. Vilka resultat du kommer få i slutändan är helt upp till dig – eftersom det är du som gör jobbet.

Och den som bör äras för sådana framsteg är aldrig coachen (nej, inte ens om resultaten är riktigt häftiga). Det kan vara användbart med en coach ibland men resultaten är i slutändan 100% ditt eget ansvar. Nog om det. Idag ska vi låta Johan berätta om sin resa, och vad han har åstadkommit med träningen, såhär långt.

Han har hittills följt programmet i 12 månader.

Vad var ditt mål när du började programmet?

Jag kände att jag behövde hjälp, främst med hur kosten skulle läggas upp, allt från vad som var bäst att äta, till hur mycket, och hur jag skulle klara att följa det under en lång tid.

 Sen behövde jag även hjälp med hur man skulle träna mer effektivt. När jag försökte ge mig på dessa bitarna på egen hand så slutade det i att jag gick upp i kroppsfett, och tränade alldeles för hårt och blev helt slutkörd, så mycket som jag har tränat det senaste året trodde jag inte ens skulle vara möjligt för mig att klara av, återhämtningen är helt fenomenal nu med all korrekt näring man får i kroppen !

Vad har du uppnått med programmet hittills?

Jag har uppnått en massiv fettminskning (redax anteckning: 33 kg från en startvikt på 130 kg), samt att styrkan är på väg tillbaka igen med stormsteg. Jag ser mina magrutor, ådror över armarna, låren och det känns oerhört bra !

Före programmet – fanns det något som fick dig att överväga att inte testa det? Några farhågor om hur det skulle vara/bli/fungera för dig?

Jag visste knappt att det fanns online coaching till en början, men när jag såg att du kunde erbjuda det, så blev jag intresserad. Det som kunde skrämma mig var om man skulle bli ” lurad “, att det var en amatör som titulerade sig som PT och knappt visste hur ett marklyft skulle utföras. Så kollade upp lite mer om just dig och vad du var utbildad inom, läste på din blogg osv och beslutade mig för att prova på online coaching då du kändes väldigt påläst och kunnig.

Vad gillar du mest med programmet?

Jag gillar enkelheten i att man får program som är genomtänkta just för mig, vad jag behöver för att bli bättre på mina svagheter, och att jag alltid kan återkoppla om något inte känns bra med en övning, eller om jag bara vill säga att det kändes oerhört bra !

Hur fungerar det jämfört med andra program som du har testat?

Programmen ser först väldigt enkla ut, inga komplicerade övningar, men när man gjort ett par pass, och man blivit van vid rörelserna och hittat sin arbetsvikt, så är dom allt annat än enkla, träningen blir oerhört tuff och effektiv, men inte så tuff att man är ute ur matchen en hel vecka framöver, utan man kan köra på väldigt löpande.

Hur har dina resultat i träningen påverkat andra områden i livet?

Bara en sån enkel sak som att röra på sig har blivit mycket enklare, jag är oftast mycket mindre trött när jag kommer hem från jobbet om dagarna, min återhämtning har blivit mycket bättre. Och jag tycker även att man blir bättre bemött än tidigare av många människor, då man ser bättre ut än tidigare, ganska ytligt, men så är det faktiskt.

Hur motiverad (på en skala mellan 1 och 10) är du nu? Motivera varför.

Jag sätter en 9 på den skalan, då en 10 känns väldigt högt i tak, men jag älskar att gå till gymmet, och kosten följs med enkelhet då jag tydligt kan se vilken positiv inverkan det har på mig.

Hade du kunnat tänka dig att rekommendera programmet till någon annan? Vem och i sådana fall varför? 

Jag rekommenderar det till alla som undrar hur jag lyckats med resultaten jag fått, då man får allt från träningen till kosten av en coach som är utbildad och kunnig, och som vet varför man ska göra det ena och det andra för att lyckas !

Klicka här för att läsa mer om PT Online

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: