Linus gick ner 12 kg och 12 cm runt midjan- med onlinecoaching

1) Vad var ditt mål när du började programmet? Och hur kände du att dina resultat var då, innan du körde igång?

Mitt mål var att lära mig hur ett riktigt tränings- och kostupplägg ser ut för att få verktygen att komma i ordentlig form. När jag tränade som yngre så har jag alltid fastnat i samma träningsrutiner och alltid kört samma övningar, om och om igen. Vad gäller kosten så har jag alltid ätit mycket av allt i samband med träning och har inte alls haft koll på hur mycket jag har stoppat i mig, vilket resulterat i att jag fått muskler men också väldigt mycket fett som jag inte vetat hur jag ska få bort.

2) Vad har du uppnått med programmet hittills? Och hur känns det?

Jag har lärt mig hur man ska träna och hur man bör justera sina träningsrutiner för att musklerna aldrig ska vänja sig för fortsatt muskeltillväxt. Vad gäller kosten så har jag lärt mig hur man ska lägga upp egna kostscheman och hur fördelningen av protein, fett och kolhydrater bör vara för att få så bra resultat som möjligt. Jag har även ställt mängder med frågor till Mathias om allt som har med kropp och träning att göra för att lära mig så mycket jag kan under vår period ihop.

3) Fanns det något som fick dig att tveka, innan du valde att testa onlinecoaching? Fanns det några farhågor om hur det skulle vara/bli/fungera för dig?

Jag har aldrig betalat för PT innan och jag funderade på om jag verkligen ville lägga pengar på det. Jag tog till slut beslutet att det var en investering i mig själv som var viktig för mig.

4) Vad gillar du mest med programmet? Och hur fungerar det här programmet jämfört med andra program som du har testat tidigare?

Jag gillar att man har fått tydliga träningsupplägg som man enkelt kan följa i en app som man alltid har med sig till gymmet. Man köttar bara av övning efter övning likt en checklista och man behöver inte fundera så mycket.

5) Hur har dina resultat i träningen påverkat andra områden i livet? Kan du nämnda något exempel?

 Jag har gått på antidepressiv medicin i ungefär 10 år och jag bestämde mig för att försöka ersätta den med träning. Att ha ett träningsupplägg att följa och ett slutdatum att kämpa mot har varit en ordentlig morot. Efter 5 månaders träning har jag helt slutat ta min medicin, och träningens effekter ger mig mer välmående än när jag bara har suttit hemma och tagit medicin.

6) Hur motiverad är du på en skala mellan 1 och 10 nu? Vad betyder det för din fortsätta träning?

Nu är vår period över och jag har gått ner 11 kilo på strax över 3 månader. Jag har inte nått mitt mål för denna deff, men har alla verktygen för att fortsätta gå ner i fett själv utan Mathias hjälp. Jag är tröttare på gymmet, men motivationen är på topp!


7) Hade du kunnat tänka dig att rekommendera programmet till någon annan, t.ex någon du känner? Vem och i sådana fall varför?

Jag rekommenderar att testa detta programmet om du vill lära dig mer om hur du ska träna och äta rätt. Att göra rätt har stor påverkan på resultaten i längden.

8) Finns det något mer du skulle vilja hälsa läsarna? Något tips eller liknande om man vill få samma typ av resultat som du har fått?

Mitt tips är helt enkelt att bara följa det som programmet säger. Kämpa hårt och ta till dig så mycket information du kan under tiden. Om jag som junk food älskande soffpotatis klarat att genomföra detta programmet så kommer du klara det. Upp ur soffan, bit ihop och kämpa stenhårt.

Vill du också få hjälp med din kost och träning? Skicka in en intresseanmälan för ett första kostnadsfritt samtal.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: