Så förändrades Åsas midjemått – med 4 månaders coachning

Vad har du uppnått med programmet såhär långt?

Det jag hittills har uppnått med programmet framförallt en ökad styrka på kort tid. Jag har även fått en viktminskning och en formförbättring. Jag har blivit starkare i basövningarna och minskat midjemåttet med 6 cm! Min motivation att hålla formen är på topp och målmedvetenheten större! Känns som kompassriktningen med min träning är riktad mycket tydligare än innan jag började med programmet! Känns även så coolt jag kommer i de kläder jag vill ha utan en muffinvalk som irriterar! Jag känner mig starkare, piggare och gladare! Är supernöjd!

Vad om något fick dig att överväga att inte testa onlinecoachning till en början?

Jag tvekade lite i början eftersom man inte träffar coachen “in real life”, hade ingen riktig bild av hur det skulle gå till och om och hur det skulle fungera. Men eftersom jag följt Mathias Zachaus blogg i ett par-tre år och visste det han skriver inte är bullshit, tänkte jag en sen kväll när mina tankar mest kretsade kring “jag behöver hjälp med min kost och träning” att nu jäklar anmäler jag mig! Vilket jag också gjorde och jag har inte ångrat det!

Vad gillade du mest med programmet?

Det jag gillat mest med programmet är att det är så varierat och periodiserat men ändå en bas på basövningarna! Varje program har varit väldigt roligt att köra! Även tyckt det varit enkelt och kul att bokföra mina resultat i appen och att appen även ger direkt info om när personliga rekord har blivit satta. Väldigt bra också med instruktionsfilmerna i appen som är kopplade till varje separat övning!

Hur fungerar det här programmet jämfört med andra program som du har testat?

Jag upplever att styrkan har kommit mer tydligt och snabbare och att det på kort tid hänt saker med både kroppen och med mitt mindset. Eller rättare sagt jag har blivit mer varse att aktivt använda det. Programmet har mer fokus på basövningarna och fler perioder (ca 4-6 veckor) Jag har fått snabb feedback och uppföljning! Det är lätt att ha en dialog eftersom jag inte behöver vänta på svaren Passar mig att programmet inte är statiskt utan att det varierar. I kostprogrammet ingår det ost. Det har jag aldrig varit med om förut! Stort plus.

Vad har du lärt dig och hur har det påverkat dina resultat?

Jag har lärt mig följande:

  • Viktigt vara grundstark i basövningarna för att sedan göra kompletteringsövningar. Grundstyrkan gör att det går att träna med en ökad volym för att få hypertrofi
  • Att periodisera träningen för ökad styrka och hypertrofi
  • Inte vara rädd för kolhydrater (maltodextrin innan och efter passet ger effekt)!
  • Aktivt använda mitt mindset på ett medvetet sätt för att åstadkomma det jag tänkt mig med passet
  • Bokföra träningsresultat och kroppsmätningar för att aktivt följa det som händer (Appen är ett utmärkt verktyg att göra dessa bokföringar med)
  • Att våga träna tungt och utmana vikterna/viktskivorna
  • Viktigt med en målsättning, ett mål, en kompassriktning att följa
  • Att följa ett kostschema behöver inte vara tråkigt eller förödande för orken – tvärtom!
  • Att teknik och utförande i övningarna alltid går att förbättra

Dessa punkter är essensen av det jag lärt mig och det har påverkat mina resultat i en positiv utveckling! Styrkan ökar, vikter på stänger och hantlar är större men mitt midjemått och höftmått är mindre!

Hur har dina resultat i träningen påverkat andra områden i livet?

Jag har nytta av mitt mindset även utanför gymmet. Jag kopplar på det om något jag ska göra är krångligt, till exempel ser en inre film hur jag ska göra för att lösa det, jag har en plan inom mig där jag redan löser problemet. Typ som på gymmet där jag föreställer mig hur jag lyfter eller pressar den vikten som jag har på stången och tänker: ”det är gjort av papper” När jag tränar mår jag bra, ger mig ett lugn som jag sen har med mig i andra situationer. Känner mig som en snyggare och mer harmonisk version av mig själv även när jag kommit hem från gymet Träningen gör också att jag känner mig yngre än den ålder jag har och att jag generellt är mer frisk än genomsnittet för kvinnor i min ålder. Kosten påverkar förstås lika mycket som träningen att jag är mitt bättre jag då sockersug och humörsvängningar inte påverkar humöret.

Så hur motiverad är du på en skala mellan 1-10 nu?

Väldigt motiverad! En stark tia som är självlysande i mörker! Är inne på ett spår som tar mig till de stationer jag vill komma till! Jobbar på delmål där jag kommit en hel del på vägen. Dessutom är träningsprogrammen roliga (klart jag har dagar när passen inte går som jag vill) och grymma att jobba med eftersom resultaten blir så påtagliga! Mathias är väldigt motiverande och ger positiv coachning om jag känt mig modfälld och missnöjd. Inte på nåt mesigt sätt utan konkret och sakligt så har jag varit på banan igen! Så med vissheten att jag har en kunnig, trygg och motiverande coach med utvecklande, progressiva program kan min egen motivation inte vara annat än en stark tia!

Vem skulle du rekommendera programmet och varför?

Redan innan jag började med programmet visste jag vem Mathias Zachau var eftersom jag läst hans blogg och lyssnat på podden Pump & Magnesium och Respondeo. Jag har tipsat tränande vänner och bekanta att läsa och lyssna på honom. Tipsat till och med min far som tävlade i tyngdlyftning som ung och är “still going strong” idag med fyra styrkepass i veckan på sitt lokala gym och har stor erfarenhet och kunskap inom styrketräning. Detta för att Mathias pratar, skriver och förklarar på ett sätt som gör det mest svårbegripliga lättfattligt och så märks det om någon vet vad man pratar om och det gör det verkligen om man läser eller lyssnar på det Mathias Zachau skriver eller säger! Jag har rekommenderat några vänner som jag vet tränar eller har tränat att prova Mathias program. Det är vänner som vill komma igång igen med träning eller vill ha ett kost-och träningsprogram att följa. Skulle det vara så jag pratar med fler personer om träning som jag märker vill komma vidare eller komma igång kan jag återigen absolut rekommendera hans online-coachning! Den funkar både på den träningsvana och nybörjaren eftersom det blir en individuell anpassning av programmet.

Finns det något mer du skulle vilja hälsa våra läsare?

Om du går i tankar att anlita en pt-onlinecoach och har funderat på Mathias Zachau – tveka inte! Anmäl dig! Nu! Du kommer inte att ångra dig, du har inget att förlora! Bara att vinna! Go for it! Det gjorde jag och det är jag väldigt nöjd och glad över!

Vill du också få resultat som dessa? Se här om mitt program passar dig, eftersom det passade Åsa.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: