Simon fick mer självförtroende och mindre ryggont efter deffen

Vad var ditt mål när du började programmet?

Mitt mål var att bli starkare, hälsosammare samt uppnå en trevligare reflektion i spegeln med en måttlig muskelökning. Mitt intresse var att hitta en rutin som omvandla mina brister till nämnda styrkor, men jag hade inga riktlinjer jag kunde följa för att uppnå alla de ovanämnda. Mestadels för att jag brukade träna i t.ex 3 månader i sträck utan några tydliga tecken på att jag rörde mig i rätt riktning och sedan ge upp för det kunde kännas lönlöst och/eller ibland onyttigt.

Vad har du uppnått med programmet hittills?

Utöver ett mycket bättre självförtoende så har jag blivit mycket starkare (även vigare) samt orkar mer om dagarna. Jag ser numera framemot mina träningsdagar och tvivlar inte längre på att de kommer resultera i fastsatta mål. Det känns otroligt inspirerande och motiverande att se en övertygande fysisk omvandling över den tiden jag tränat och har gett mig en drivkraft att fortsätta sätta nya större mål.

Fanns det några farhågor om hur det skulle gå?

Till en början så tveka jag lite då jag undra om mina mål var tydliga nog att förmedla till vilken tränare som helst, och att de skulle kunna leverera efter mina behov. Oavsett vad för coaching jag följde så visste jag att det var bättre än vad jag självmant byggt innan, men oron att jag skulle återigen ge upp låg alltid i baktanken.

Vad gillar du mest med programmet? Hur fungerar det här programmet jämfört med andra program som du har testat tidigare?

Det är så tydligt och personifierat! Allt är så anpassat till mina behov och mål. Man ser en tydlig ändring från den dagen jag startade och idag. Programmet har en gradvis ökning i samband med hur mina förmågor och min fysik har utvecklats. Inte bara med träningsprogrammet men samt med kosten! Jag äter bättre och har MYCKET bättre koll på vad jag får i mig och hur det direkt påverkar min energi nivå samt muskelökning.
Tidigare program har ofta varit väldigt generella program som ofta saknade en utveckling och fick mig att stagnera eller helt enkelt tröttna på programmet.

Hur har dina resultat i träningen påverkat andra områden i livet? Kan du nämna något exempel?

Bättre hållning, mer självsäker, orkar mer samt att små dags sysslor känns inte som en börda längre. Jag arbetar oftast sittandes om vardagarna vilket orsakade en hel del ryggproblem, men har totalt försvunnit nu (tack marklyft!) när jag tränar regelbundet med ett delaktigt fokus på att stärka lägre rygg.

Hur motiverad är du på en skala mellan 1 och 10 till din träning nu?

9:a! Riktigt kul att utmana sig själv nu när man känner att man har större kapacitet för det, samtidigt så bistår de fysiska resultaten en välkommen inspiration.

Hade du kunnat tänka dig att rekommendera programmet till någon annan? Vem och i sådana fall varför?

Ja! Till min bror, han har länge beklagat sig över att han har blivit överviktig men han har aldrig åtgärdat det. Det har resulterat i att hans motivation har sviktat på många andra områden. Jag är övertygad om att ett träningsprogram som är anpassat till hans mål, likt det jag fått här, skulle ge en starkt positiv inverkan på hans liv.

Finns det något mer du skulle vilja hälsa läsarna? Något tips eller liknande om man vill få samma resultat som du har fått?

Jag kan enbart ge mitt perspektiv, men ibland finner jag det svårt att uppnå mina mål på egen hand, när jag försöker åstadkomma fysiska resultat. Men när jag fick hjälp med grundläggande tekniker och ett ständigt uppdaterande träningsprogram, så hade jag en mycket snabbare utveckling vilket resulterade i en otroligt motiverande effekt!
En nypa kunskap från någon som lyssnar på dig och bryr sig om dina behov räcker en lång väg och är definitivt något man borde investera i om man vill undvika genvägar som enkelt kan bli senvägar.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: