Sista chansen (imorgon kan det vara försent)

November 14, 2018 in Media

Du som har följt mig ett tag kanske minns:

För en tid sedan nominerades jag till utmärkelsen Guldhjärtat i kategorin Årets PT, som äger rum i samband med Fitnessfestivalen, och här är vad som har hänt sedan dess:

Folket har röstat på den kandidat som hen anser förtjäna att vinna.

Här är vad några kollegor tycker:

===

Jag (Gordan) röstade på dig som årets PT då jag tror (och har sett via sociala nätverk) att din kompetens för anatomi/fysiologi är på en annan nivå än vanliga PTs. Samt vårt gemensamma intresse för studier och att förmedla idrottsforskning. Lycka till!

/ Sportscience.se

===

Supertydlig! Stort + rösten och givetvis bra budskap. Så värt det!
Hoppas du vinner!

/ Seth Ronland

===

Har precis röstat på dig som årets PT, tycker du gör ett bra jobb och sätter ribban för oss alla personliga tränare. Lycka till i tävlingen.

/ Conny Lundkvist

===

Och vet du vad?

Jag häpnar över vilket enormt stöd ni har gett mig i år.

Oavsett hur det går, vem som vinner (eller inte), så har er fina feedback fått mig att känna mig som en vinnare! Det värmer ända ner i hjärteroten, så stort tack till er alla!

Har du inte röstat ännu och tycker att jag förtjänar att vinna?

Tiden är knapp för röstningen slutar snart.

Lägg din röst:

https://sv.surveymonkey.com/r/guldhjartat-pt

Ditt stöd betyder en hel värld för mig.

Till nästa gång.

Din coach,

– Mathias Zachau

PS – På tal om allt, här är vad en klient berättade på Facebook:

“En diamant bland flörtkulor står det i nomineringen till Guldhjärtat…

Jag ska berätta en hemlis.

Jag har tränats av @mathiaszachau det senaste året, långt innan jag klarade att läsa hans blogg eller stå upp rakt. Han har varit ett enormt stöd och trevligt sällskap på promenader och på dagliga vilan genom hörlurarna med podden #pumochmagnesium.

(Orkar du inte läsa mer så kan du lyssna på detta poddavsnittet så förstår du)

Att träna sej tillbaka från något som är på noll, fysiskt eller psykiskt är lika svårt, det krävs insikt och förståelse för den nivå man är på. När myndigheter och vårdens målbild var att komma tillbaka till arbetslivet blev jag sjukare för varje insats.

Nu är mina målbilder suddigare än någonsin, jag har nämligen överträffat mina egna förhoppningar, fysiskt och mentalt.

Alla små resultat och dagliga segrar har fått mig framåt ett halvt steg i taget. Det behövs fler tränare som har kunskapen om hur man kommer tillbaka till en fungerande vardag efter vårdrehabilitering eller lång tid när man försakat sej själv. Med rak kommunikation och prestigelöst bemötande.

Det minsta jag och ni kan göra är att lyfta fram Mathias Zachau i träningsbranschen, genom att rösta på honom som Årets PT här:

https://sv.surveymonkey.com/r/guldhjartat-pt

Så fler får upp ögonen för hur viktig riktig träning är.”

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: