Besvarade frågor om styrketräning vid ryggbesvär i Nordic Wellness Magazine

För en tid sedan blev jag kontaktad av redaktionen på Nordic Wellness Magazine och fick frågan om jag ville vara med på ett reportage i nästa nummer. Det landade i några snabba frågor och svar om vad som är viktigt att tänka på när man styrketränar med t.ex skolios och andra ryggbesvär (det är inte vad dom flesta tror). Det är alltid lite speciellt att försöka förklara sitt resonemang runt ett komplext ämne när det är begränsat med utrymme, som det ofta är när man blir tillfrågad att vara med i tidningar och texten ska gå igenom en process där någon annan klipper och klistrar. Men på det stora hela taget är jag ändå ganska nöjd med hur det blev. Hur som helst, magasinet är nu publicerat och därmed artikeln. Du hittar den på sidan 83 av nummer 2 av Nordic Wellness Magazine 2019. Magasinet plockar du upp på något av Nordic Wellness alla gym. Har du inte vägarna förbi men vill läsa ändå, klicka på bilden.

Mer om träning vid ryggbesvär:

Jag är idrottsfysiolog (BSc Sport Science). Vidareutbildad inom klinisk anatomi, biomekanik och sjukdomslära. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för läsning om diverse.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: