#43: Superset för progression när du deffar, eller träning för att bli stark?

Förkylningstider, defftider och pollenallergier fortsätter hägra vid horisonten. Men jag biter ihop iallafall och har samlat ihop resterna av mitt forna jag till att spela in det här avsnittet i alla fall. Jag har på senaste tiden fått mycket frågor kring hur jag tränar under tiden som jag deffar och under tiden som jag deffar vill jag fortsätta träna för progression. Det är logiskt, eftersom progression är nyckeln till resultat, men vad händer med progressionen och dina resultat när du inte har lika mycket energi?

Lyssna på avsnittet för att ta del av mina tankar kring progression i tider av extrem kalorirestriktion, högfrekvent styrketräning för att gå ner i vikt, och skillnaden mellan intensitetshöjande supersetträning som en quickfix för resultat och träning för styrka och explosivitet med hjälp av ökad viktbelastning för att inte tappa muskelmassa. Vad är skillnaden och vad betyder det för kroppskompositionen?

Lyssna på avsnitt 43 av Pump & Magnesium

Klicka på play, via mediaspelaren nedan, eller välj kanal du föredrar här:

[smart_track_player url=”http://media.blubrry.com/pump_och_magnesium/content.blubrry.com/pump_och_magnesium/Pump_Magnesium_-_Avsnitt_43.mp3″ title=”Superset för progression när du deffar, eller träning för att bli stark?” color=”047b97″ social=”true” social_twitter=”true” social_facebook=”true” social_gplus=”true”]

RSS: https://www.mathiaszachau.com/feed/podcast

Recensera och få en lyssnarbonus

Få 15% rabatt på onlinecoaching med en kod som du inte hittar någon annanstans, bara genom att recensera Pump & Magnesium på Itunes! Det tar bara några sekunder. Hämta din bonus här.

Få dina frågor besvarade i Respondeo

För att få dina frågor om personlig utveckling, styrketräning och nutrition besvarade i podcasten, följ mig på Instagram och Facebook. Jag tar bara emot frågor till podcasten via Facebook och Instagram. När jag ber om det, ställ en fråga, så svarar jag i podcasten. Jag besvarar inga frågor på mail.

Om du gillar Pump & Magnesium, då vill du fundera på om onlinecoaching är rätt för dig, eftersom disciplin och karaktär är viktigare än kosttillskott när du vill deffa optimalt.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: