Träffa mig på Fitnessfestivalen

November 13, 2018 in Media

En intressant men oväntad sak som jag verkligen inte räknade med när jag började arbeta med träning, är hur mycket mail jag skulle få från andra personliga tränare.

I början av karriären, eller kanske mitt uppe i den, som söker tips och råd.

Ibland så mycket som 2-3 mail om dagen.

Och frågorna handlar nästan alltid om hur man gör karriär som tränare, om jag har bra tips om hur man får nya kunder, sociala medier eller andra kluriga utmaningar.

Jag svarar på frågor när jag hinner, men jag gör inte mentorskap längre.

Tiden är helt enkelt för knapp.

Och den tid som inte går åt att coacha klienter på kliniken behöver jag lägga på att skriva (till bloggen, böcker och tidningar). Ibland önskar jag att det fanns mer tid.

En lösning som inte kräver mer tid är föreläsningar.

Och det är vad jag kommer göra på Fitnessfestivalen sista helgen i november.

På lördagen, i samband med tränardagarna, föreläser jag om mediaträning för personliga tränare. Jag kommer berätta mer om mina erfarenheter från att publicera böcker, ge ut tidningar, gästa TV-program, driva bloggar och arbeta med sociala medier.

Men framför allt kommer du få lära dig grundplåtarna i hur du skapar ett personligt varumärke på ett autentiskt och trovärdigt sätt – som gör att du inte blir bortglömd.

Sedan blir det en frågestund.

Så du som är personlig tränare, som väljer att besöka Fitnessfestivalen i år (och lyssna på mitt föredrag), kan få din personliga fråga besvarad i samma veva… Bra va?

Hur som helst,

Den preliminära tiden är 10:00 på lördag samma helg (1 december).

Här är sanningen om kommunikation:

Faktum är att allt detta – böcker, tidningar och bloggar – inte kan göra jobbet som krävs för att katapultera dig förbi konkurrensen (det är ju fler som utbildar sig till personliga tränare än någonsin tidigare) om du inte lyckas förmedla vem du är och vad du gör.

Det finns en extremt stark metod bakom denna galenskap.

Som inte kräver att du går i andras ledband (kosttillskottföretag, gymkedjor och liknande), andra som inte delar dina värderingar. Och den funkar varje gång.

Det är en metod som jag har använt i ungefär 8 år.

För att bygga upp en av Sveriges mest lästa tränarbloggar, lansera coachingprogram, släppa böcker, öppna gym, och göra andra sjuka saker som jag länge har drömt om.

För att ta del av detta, och lära dig av mina misstag, behöver du anmäla dig till tränardagarna som pågår i samband med Fitnessfestivalen nu i slutet av november.

För att anmäla dig till tränardagarna, läs mer här:

Anmäl dig till tränardagarna (bara för dig som är PT eller tränare)

Till nästa gång.

Din coach,

– Mathias Zachau

PS – Är du inte personlig tränare? Förutom föreläsningen på tränardagarna kommer vi köra en liveinspelning av podden Pump och Magnesium senare samma dag.

Mer information om det inom kort.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: