[Vanliga frågor] 4 veckors fitnesscoaching online

Du har väl inte missat den här nyheten?

Förra veckan öppnade jag upp mitt coachingprogram. Det har varit stängt i två månader. Under tiden har jag valt att inte ta emot nya klienter.

Jag stängde ansökan till programmet under en begränsad period för att förbättra coachingupplevelsen, raffinera taktikerna, och putsa bort skönhetsfläckar.

Mycket i programmet har förbättrats sedan sist:

 • Vi har lyssnat på er feedback och optimerat appen
 • Implementerat ett par nyheter som kommer hjälpa oss att hjälpa er bättre

Sedan jag öppnade ansökan till mitt coachingprogram på nytt har jag fått frågor.

I det här inlägget publicerar jag frågorna och svaren.

Är PT Online rätt för mig? Måste jag göra marklyft osv? Jag har ont i ländryggen och kan inte knäböja så bra, inte med bra djup iallafall. Kan detta ändå funka för mig? Eller är knäböj och marklyft måsten?

Träningsprogrammet är inte stöpt ur en mall som passar alla.

Poängen med personlig träning är att den behöver vara just det – personligt anpassat. Är den inte personligt anpassad så är det inte personlig träning.

Därför använder jag inga mallar. Jag skräddarsyr ett program för dig.

Det går till såhär:

 • Du väljer hur länge du vill få hjälp
 • Du betalar och fyller sedan i dina uppgifter

Uppgifterna som du lämnar med formuläret efter köpet blir underlaget till ditt program. Underlaget är vad bakgrunden till ditt program vilar på.

Jag har gjort det här i över 8 år (online) och arbetar hela tiden på att förbättra processen. Två sätt att försäkra mig om att planen alltid är optimal för dig är att studera forskning och senaste studierna – och anpassa den efter dina framsteg.

Mina beslut när jag designar ditt program är baserat på:

 • Min erfarenhet – efter att ha coachat hundratals tränande
 • Litteratur inom biokemi, biomekanik, fysiologi och näringslära

För alltid vara on point läser jag 2-3 timmar inom mitt gebit varje dag, för att hålla mig uppdaterad. Jag läser också om bekanta ämnen som jag vill fördjupa mig i, eftersom detta hjälper mig att bli en bättre coach för mina klienter.

Med det sagt vill jag vara tydlig med att det inte finns en typisk idealklient.

Den bästa klienten för mig är en klient som är uppriktig mot sin coach och gör vad som krävs. Du är väl beredd på att göra jobbet som krävs?

Den bästa coachen för dig är en coach som är lyhörd för dina behov och anpassar planen efter dina behov, men också dina förutsättningar och preferenser. Vill du inte räkna kalorier så måste du inte göra det. Vill du inte träna marklyft tills du spyr, då hittar vi något annat som passar dig. För detta handlar om dig.

Det finns två tillfällen när onlinecoaching med mig inte passar dig:

 • När du har allvarliga skador som inte har läkt ännu
 • När du är avancerad elitidrottare som behöver personliga möten

I det första fallet rekommenderar jag att du först ser till att återhämta dig från skadan. Man kan alltid träna runt skador, men det är inte alltid bästa lösningen, även om det är bra om du är i rörelse. Jag är ingen sjukgymnast och är ingen expert på skador eller rehabilitering på något sätt. Detta vill jag vara tydlig med.

Överväg en sjukgymnast först och främst om du har en allvarlig skada.

I det andra fallet coachar jag bara fighters och fitness/bodybuilding-atleter på distans. Dessa disciplinerar tenderar att fungera med personlig träning på distans.

“Här ser ni vad rätt hjälp kan göra! Mitt livs bästa beslut var just att ta hjälp utav min coach Mathias, då jag är i mitt livs form!” – Markus Paukkonen, Luciapokalen 2014

Rör det sig om en sport/idrott med mer avancerade moment, till exempel extremsporter som snowboarding eller friidrott, då vill jag kunna vara med på plats på gymmet och ha mer regelbundna fysiska möten/träffar.

Jag ser bara två alternativ, men jag behöver nog lite mer tid i programmet. Hur gör jag om jag behöver mer tid?

Du har två val: 

Vilket program är rätt för ditt mål? 4 veckor eller 4 månader.

Det beror på hur mycket hjälp du behöver för att hitta vanan, rutinen och behålla den. Hur mycket hjälp tror du att du behöver? Båda alternativen funkar.

Under 4 veckor hinner vi inte göra stora förändringar.

Fyra veckor passar dig som bara behöver komma igång, genom att få en boost med kosten och träningen, när du får ett program skräddarsytt för din kropp – baserat på senaste forskningen. Eftersom evidens är viktigt för realistiska resultat.

4 månader passar dig som behöver mer hjälp.

Med mer hjälp menar jag hjälp under längre tid, för att du har ett stort mål, eller för att ditt mål kommer kräva fler frekventa justeringar. Till exempel: när du vill bränna fet och bygga muskler samtidigt. Ju längre tid du kan ge mig data från din träning desto bättre blir justeringarna. Ju mer precist kan vi skulptera din fysik.

Nybörjarmisstag kommer alltid finnas där. En annan sak som alltid kommer finnas där är justeringar. Detta är precis som misstag mer eller mindre oundvikligt.

Målet är att minska antalet misstag och justera så smart som möjligt, när utvecklingen stagnerar och du kraschar in i en platå. Sådana justeringar kan vara knepiga att göra själv, särskilt om du inte har tränat en längre tid.

Har du mycket eget erfarenhet sedan tidigare behöver inte det vara något problem.

Då räcker fyra veckor, eftersom du har kunskap och förståelse för din kropp.

Tränande som inte har lika mycket erfarenhet, som har ett större mer långsiktigt (eller mer avancerat) mål får bättre resultat av att välja 4 månader: eftersom det minskar antalet misstag. Minskar vi antalet misstag ökar vi antalet framsteg.

Notera:

 • Du kommer antagligen inte då dina mål på 4 veckor
 • 4 veckor är för somliga tillräckligt för att få en rivigare start

Med programmet får du ett kost- och träningsschema, anpassat efter din kropp.

Där får du också direkt tillgång till mig.

Du kan maila när du vill och jag svarar alltid så fort jag kan. Via ditt konto laddar du upp formbilder, loggar styrka och vikt, så att jag tydligt kan se och utvärdera dina framsteg. Loggar du inte framsteg är det svårt att analysera dina resultat.

“Mathias Zachau låter dig inte äta rå broccoli eller dricka ägg direkt ur skalet. Det är kvalitativ kost som är både varierande och god. Jag känner mig stark, snygg, och full av energi.” – Mathias Rexius, skivbolagsdirektör

Varför måste du logga dina resultat?

Därför att datan som du lämnar när du loggar dina resultat är underlag till justeringar. Samtalet, efter dina rapporter, är hur du får feedback på framsteg, men också förslag på förbättringar. Mäter du inte dina resultat blir det svårt.

Du vill väl inte göra detta svårare än nödvändigt?

Dina två alternativ är:
4 veckors onlinecoaching eller 4 månaders fitnesscoaching online.

Vad är skillnaden på ditt nya coachingprogram nu och gruppcoaching?

Just nu erbjuder jag inte någon form av gruppcoaching.

Jag har gjort det tidigare och kommer att göra det i framtiden, men inte på samma sätt som förut. Tidigare körde vi “utmaningar” under begränsad tid. Detta blir nu ett community. Den ultimata digitala mötesplatsen för styrketränande.

Med den nya formen av gruppcoaching, som jag berättar mer om inom kort, får du också program varje månad, men dessa program är inte skräddarsydda.

Individuell fitnesscoaching är skräddarsydd för din kropp efter ditt mål, baserat på mina kunskaper, erfarenheter och lärdomar av senaste forskningen.

Individuell coaching är inte bara mer strömlinjeformat, den är också mer personlig. En coachingupplevelse för snabbare resultat enklare. 

Hur är den mer personlig?

Du får direkt kontakt med mig, inte med mina assisterande tränande.

Jag besvarar alla dina frågor, jag gör alla justeringar och jag gör planeringen av dina framsteg, så att du kan vara säker på att din plan alltid är optimal.

Optimal på vilket sätt?

Optima för ditt mål och dina förutsättningar. Ibland räcker generiska program, men det kräver stor disciplin och karaktär, plus kunskap om processen bakom när du gör justeringar på egen hand. Att göra justeringar på egen hand är inte lätt.

Med individuell coaching slipper du det, för jag gör justeringar åt dig.

Mitt mål är alltid att du ska nå ditt och det gör vi genom att först identifiera dina svagheter, konstatera vad vi behöver arbeta på för att du ska få ut mest effekt av ditt träningsprogram. Du vill väl få ut mer effekt av din styrketräning?

Intervju med Mathias Zachau och klient på Luciapokalen 2014, där Markus Paukkonen blev coachad till en pallplats. Klicka på bilden för att se den fullständiga intervjun.

Hur är det med kostprogrammet?

Kostprogrammet tas fram baserat på maten du föredrar.

För jag vill inte tvinga någon att äta massa saker som han eller hon inte gillar. Det tenderar att vara en skör och bräcklig strategi. Det funkar sällan långsiktigt att behöva tvinga i sig mat på det sättet, eftersom att det inte hållbart.

Eftersom att jag personligen coachar dig hela vägen med träning, näring och mindset är priset för individuell coaching högre än gruppcoaching, som inte kräver lika många arbetstimmar. Hur spenderar jag mina arbetstimmar?

Priset för onlinecoaching motiveras av:

 • Hur mycket hjälp du behöver
 • Hur mycket tid jag lägger ner för att ge dig den hjälpen.

Detta är fortfarande mycket billigare än personlig träning på ditt lokala gym. För kostnaden du betalar för onlinecoaching får du max 2 PT-pass per månad och då får du inte tillgång till ett exklusivt konto på din tränares hemsida, där du kan få alla dina frågor besvarade mellan passen – eller när du har en fråga om kostschemat.

Personlig träning på gym omfattar bara timmarna på gymmet, inte timmarna mellan. Detta är bra för coachen, men mindre bra för dig som klient, eftersom du har frågor mellan passen också. Mer kommunikation = ökad kunskap.

På grund av att onlinecoaching låter dig kontakta din coach när du vill och få svar oftast samma dag så innebär det att personlig träning online är billigare.

För många är onlinecoaching mer effektivt än personlig träning på gym.

Varför blir onlinecoaching mer effektivt online?

För att du får feedback mer omgående, inte när det passar din tränare, utan när det passar dig. Kom ihåg: detta handlar inte om din coach, det handlar om dig.

Har du mycket kroppsfett? Då börjar vi med att plocka bort det. Väger du för lite? Då börjar vi med att fokusera på styrka och hypertrofi. Vad är ditt mål?

Som jag skrev tidigare:

Vi tränar inte på ett sätt som känns bäst, utan på ett sätt som ger mest resultat på sikt. Det åstadkommer vi genom att arbeta på svagheter, bryta gamla vanor och sedan installera nya. Hur installerar vi nya vanor och rutiner på ett bra sätt?

Genom att förinta dina svagheter i muskelkedjan.

OBS: Just nu erbjuder jag inte gruppcoaching. Vi håller på att ta fram en ny raffinerad gruppcoaching. Jag kan berätta mer om detta inom kort…

Behöver jag tillgång till gym eller kan jag träna hemma?

Du behöver inte ett komplett gym för att få resultat med onlinecoaching.

Men du vill vara medveten om det här:

 • Styrketräning handlar om motståndet
 • Motståndet är begränsat till kroppsvikten/tillgängliga redskap

Du kan inte bara gå upp i vikt för att höja motståndet med kroppsvikten.

Det skulle innebära att du väldigt snabbt behöver lägga på dig enorma mängder massa, bara för att höja motståndet för muskeln på ett progressivt sätt.

“Jag är piggare och mår mycket bättre både fysiskt och mentalt. Jag trivs med mig själv och hur jag ser ut idag. Helt otroligt roligt att se hur kroppen förändrades under dessa månader” – Caroline Winkler, småbarnsmamma, debuterade i Bikini Fitness

Vill du hellre träna hemma än på gymmet?

Då är det optimalt du har tillgång till viss utrustning eller kan tänka dig att köpa hem viss utrustning, för att höja motståndet progressivt över tiden. Mitt förslag: gummiband, hantlar och stänger. Detta kommer du väldigt långt med.

Räcker verkligen det?

Det brukar räcka med hantlar, stänger och gummiband.

Maskiner är inget måste på något sätt, om du inte har ett specifikt mål som kräver det. Om du är osäker på om ditt mål kräver tillgång till maskiner så skicka ett mail och berätta om din situation. Vilka är dina förutsättningar? Vad är din utmaning?

Varje månad får du ett nytt program och programmet är baserat på vad du kan göra. Men också vad du vill göra, eftersom att resultat brukar vara en tidsfråga.

Har du inte tillgång till ett chinsräcke hemma så ordinerar jag inte chins, utan då hittar vi på något annat. Därför är det viktigt att du, när du väljer att gå med i programmet, är tydlig med din situation när du fyller i dina personliga uppgifter.

Poängen: du kan komma undan med spartansk utrustning och träna hemma.

Känner du dig osäker på vilken träningsutrustning du ska köpa hem?

Jag kan hjälpa dig med förslag, genom att lista pålitliga produkter och leverantörer för träningsutrustning. Det går bra att bifoga informationen i hälsodeklarationen.

Skulle du säga att detta är bättre än strong lifts eller starting strength?

Mitt coachingprogram är designat för tränande som vill uppnå mer, genom att identifiera dina svagheter och få hjälp med att skapa nya vanor – samtidigt som du lär dig mer om processen. En viktig del av processen är att lära sig mer om den.

Min erfarenhet är att det sällan hänger på programmet, utan mer på vad du gör med det. Teoretiskt sett kan du få alla program att funka, om du anpassar programmet efter din kropp. Du måste anpassa programmet efter din kropp.

Det fina med onlinecoaching är inte bara det faktum att du får ett program, som inte är generiskt utan något som faktiskt är anpassat efter dig, utan den feedback du får av din coach under tiden. Feedback + justeringar = färre misstag.

Det handlar om att lära sig, att förstå och att göra.

Ett färdigt program hjälper dig med vissa delar av det – du får en plan som du enkelt kan följa, men du har inget stöd när du har frågor eller behöver ändra något – och där ligger skillnaden. Skillnaden är coachingupplevelsen.

Ibland är den bästa lösningen en modifierad innovativ tolkning av ett klassiskt program. En fitnessatlet kan få ett program baserat på GVT (German Volume Training)-principerna, fast personligt anpassat efter just dina svagheter.

“Vad jag tycker om mest med Mathias är att han inte får sina klienter att känna sig som “en i mängden” utan engagerar sig i var och en för att de ska nå sina mål. Idag 2,5 månader senare har jag gått från mjuka 83,7kg till hårda 72,4kg.” – Mattias Nyström Mawloudi, klient

Ibland kan det handla om att vi först behöva öka styrka och explosivitet innan vi kan koncentrera oss mer på kroppssammansättning, oavsett är planen alltid din.

Jag skrev tidigare att generiska program kan funka bra om du har mycket erfarenhet. Har du inte mycket erfarenhet vet du inte hur du ska anpassa upplägget, istället får du gissa. Hur bra brukar det gå när du gissar?

Samma sak gäller här.

Fördelen med att bli coachad är inte bara att du får ett program. Den största delen är att du blir coachad – att du har någon du kan luta dig mot, få feedback av och hjälp med justeringar när du har kört fast. Du kommer köra fast någon gång…

Om du bara vill bli stark och vill testa ett klassiskt färdigt upplägg som Starting Strength eller Strong Lifts så rekommenderar jag att du gör det först och fortsätter så länge du ser resultat. För det är dumt att försöka laga något som inte är trasigt.

Funkar det så funkar det och då behöver du inte ändra något.

När det inte funkar längre behöver du ändra något och det är vad jag arbetar med. Med det sagt vill jag vara tydlig med att alla program inte är baserade på klassiska träningsprotokoll som dessa. Ibland är det optimalt, men inte alltid.

Hur ditt träningsprogram kommer se ut beror helt och hållet på din situation.

Jag kan inte träna med basövningar och fria vikter och behöver lära mig det. Kan du hjälpa mig med det trots att det är online och du inte är med på gymmet? För jag är lite osäker på just knäböjen med stången.

Många som aldrig har testat personlig träning online tror att det inte kan vara personligt. Det är sant att vissa av mina konkurrenter använder algoritmer som slumpar fram träningsprogram baserat på simpla statistiska värden.

Det kanske funkar för någon, men det funkar inte för mig, för så vill inte jag arbeta. Jag vill inte arbeta på det sättet för jag tycker det är omoraliskt.

Det är inte personlig träning om det inte är personligt.

Jag tycker att det finns ett bättre sätt att arbeta på. Mina klienters resultat är mitt levebröd och om mina klienter får sämre resultat av slumpmässiga program så vill jag inte arbeta på det sättet. Jag vill bara arbeta på ett sätt som är optimalt för mina klienter. För jag bryr mig genuint om mina klienters resultat.

Detta är mycket mer än ett jobb, det är en passion!

Jag tar inte emot hur mycket klienter som helst, jag tar emot ett begränsat antal.

Hinner jag inte besvara mail eller justera program på grund av att jag har tagit på mig för många klienter så kan jag inte vara en bra coach. En grundförutsättning för att detta ska funka är att du får den tid och uppmärksamhet som du behöver, annars får du inte maximalt bra resultat. Detta är ingen quickfix, detta är på riktigt.

Jag vill bara ha exceptionella resultat i mitt liv, därför tar jag emot färre klienter.

“Inte bara gick jag ner makalösa 22.5 kg med hjälp av träningsschemat han satte ihop till mig, jag fick även en helt ny motivationskraft som drog mig framåt när det var som mest kämpigt.” – Daniel Vaziri, klient

Det är också skälet till att ansökan till programmet ibland är stängd, för att vi arbetar på att förbättra coachingupplevelsen, eller för att jag helt enkelt inte kan ta emot fler klienter och därför stänger ansökan – för att säkerställa bra service.

Har du någon gång funderat på hur onlinecoachig egentligen fungerar?

Då har den här tanken säkert slagit dig: jag får ett kost -och träningsprogram som jag laddar ner till telefonen och detta tar jag med dig till gymmet. Detta är sant, men det är mycket mer än så. Detta är mycket mer än appar i mobilen.

Dyker det upp en känning i gluteus mitt under passet?

Får du plötsligt ont i ländryggen?

Då kan du skicka ett mail och få svar på vad du ska göra. Är du osäker på tekniken i en övning? Då kan du spela in en video (placera mobilen på en bänk och tryck på record), sedan ger jag dig feedback och förslag på förbättringar.

Som personlig träning på gymmet, fast bättre – om jag får säg det själv.

Jag hade aldrig arbetat med det här om jag inte visste att det skulle vara bättre.

Personlig träning online är inte bättre bara för att det är smidigare för din coach, det är smidigare för dig eftersom du får alla fördelar med instruktioner på gymmet – plus ett mer omfattande supportsystem som aldrig lämnar något åt slumpen.

Allt från övningar och frekvens till kostupplägg är baserat på detta faktum.

Måste jag verkligen träna 6 dagar/vecka? Jag tror inte jag hinner det.

Varning: om någon säger att du måste flytta in på gymmet, lägg benen på ryggen och spring så snabbt du bara kan (så långt du bara kan). Du måste DEFINITIVT INTE, under några som helst omständigheter, träna som en bodybuilder.

Många av mina klienter tränar 3-4 pass per vecka med rejäla framsteg.

Frekvens är som volym – det baseras på ditt mål och dina förutsättningar. Väldigt få tränande behöver träna så ofta som sex tillfällen per vecka. Det gäller undantagslöst extrema mål. Om målet inte kräver det så finns ingen anledning.

Följer du kostplanen ordentligt så kommer du återhämta dig ordentligt.

Det betyder att du får mer resultat. Det är mer regel än undantag att personer som tränar sex pass per vecka har sämre återhämtning, därmed får sämre resultat än någon som tränar mindre ofta med bra återhämtning. 3-4 pass med bra återhämtning är därför bättre än 6 medelmåttiga pass med dålig återhämtning.

Hur få pass per vecka kan man komma undan med?

Ett pass per vecka är bättre än inget pass. Men jag rekommenderar minst 2-3 pass/vecka. Kan du träna 3-4 så vore det bra, men det är knappast en förutsättning.

Volymen behöver anpassas efter frekvensen (ratio mellan frekvens och volym påverkar återhämtning). Men tränar du med bra teknik och återhämtar dig fullt ut mellan passen behöver inte detta på något sätt innebära sämre resultat.

Vad är fördelen med individuell fitnesscoaching online?

Om du följer ett bodybuilding-program från första bästa fitnesstidning – som fokuserar på muskelgrupper istället för rörelser – så får du inte i närheten av lika bra resultat som när du har en skräddarsydd plan. Du får inte resultat som en bodybuilder bara för att du tränar som en. Så enkelt är det tyvärr inte.

Kom ihåg att många kroppsbyggare du ser på tävlingar är dopade.

(Nej, alla bodybuilders är inte dopade, men det är vanligare än vad du tror.)

Varför ska du träna som någon som är dopad?

Om du inte är dopad själv så har du inte samma återhämtningskapacitet. Du har inte samma förutsättningar för att återhämta dig av den typen av träning.

Bodybuilding-träning funkar för bodybuilders, när bodybuilders gör vad bodybuilders gör. Naturliga tränande som inte använder doping ska inte träna som bodybuilders, eftersom återhämtningen inte matchar volymen.

Om målet är styrka och hypertrofi får du bättre effekt oavsett med basövningar. Detta är mycket mer effektivt än pumphets och muskelkontakt.

Träning för resultat handlar inte bara om pump och kontakt.

Det handlar om det neuromuskulära systemet, hur du tränar upp ditt nervsystem och lär kroppen att kontrahera muskler hårt på ett effektivt upprepat sätt. Då kan du få maximal effekt per tidsenhet. Då kan du undvika att slösa tid på gymmet.

Den bästa approachen är tveklöst individuell.

Även om du väljer ett program som du hittar i en tidning så behöver du fortfarande anpassa planen för din erfarenhetsnivå. Du kan inte träna med submaximal belastning i marklyft om du inte kan göra marklyft. Då behöver du först lära dig att träna marklyft på ett effektivt sätt. Detta är logiskt, eller hur?

Den stora fördelen med onlinecoaching är att det är individuellt.

Det finns många gratis program där ute som du kan ladda ner och sätta igång med omgående – utan att ta hjälp av en coach – och det kostar ingenting. Och vet du? All träning funkar. Frågan är, är din träning optimal för just dig?

Jag har följt din blogg ett tag och du brukar rekommendera låga reps och höga reps, både styrkelyft och bodybuilding, men om jag vill lägga på mig måste jag träna styrka då? Mitt mål är mer bröst/axlar och rygg.

Du måste inte träna för att bli maximalt stark.

Men du måste träna för att bli starkare, enligt principen om progressiv överbelastning. Kom ihåg: träning handlar om biologi och naturvetenskap.

“Uppskattar tryggheten att kunna fråga vad som helst vid behov till coach med en snabb responstid. Gillar starkt att det finns olika val av måltider i kostschemat.” – Markus Glans, klient

Målet är att du ska få bra förutsättningar för det. Ibland är styrka och explosivitet fokus, ibland handlar det om hypertrofi. Ibland handlar det mer om metabol stress.

Vad just ditt program fokuserar på beror på:

 • Din träningserfarenhet
 • Dina svagheter (vad du behöver arbeta på)
 • Fysisk status och kroppskomposition

Jag tror inte på en sak, jag tror på vad som funkar.

Vad som funkar för din kompis kanske inte funkar lika bra för dig.

Varför funkar din kompis program inte lika bra för dig?

Detta kan bero på en myriad olika faktorer. För att du kanske har mer kroppsfett, mindre aerob kapacitet, du kanske aldrig har lärt dig att träna med fria vikter från grunden, eller så har du en grym grundstyrka redan och behöver mer volym.

Så mitt svar på din fråga är: nej, du behöver inte bli maximalt stark.

Men du behöver träna för att öka belastningen med tiden, genom att bli fysiskt starkare. Oavsett om vi för stunden fokuserar på 8-12 reps eller 4-6 reps så är målet detsamma – att lyfta mer vikt, så att du kan höja belastningen.

Varför är detta så viktigt?

Därför att överbelastning är nyckeln till framsteg oavsett vilket mål du har.

Vilket mål du har bestämmer däremot vilken strategi som är mest lämpligt och när. Detta är, som jag har sagt förut: en fråga om individualisering. Individualisering är en förutsättning för att du ska få ut mest av din träning.

Det finns alltid belägg för allt jag gör: evidens från tidigare klienter, senaste forskningen, litteratur eller min egna erfarenhet. Många gånger handlar det inte om en sak, utan kombinationen av flera noga kalkylerade faktorer.

Vissa säger att personlig träning bara är personligt om det är på gym.

Du får direkt kontakt med mig.

Du kan maila mig när du vill, när du behöver det.

Du kan skicka in videos och få feedback på teknik/utförande.

Din teknik. Ditt utförande.

Enda sättet detta kan bli mer personligt är om jag flåsar dig i nacken, medan jag skriker skällsord på tyska med en piska i handen. Tycker du det alternativet är mer personligt så får det stå för dig. Men jag tycker inte att det är en bättre coachingupplevelse.

Varför är antalet platser begränsade? Vill du inte ha fler klienter?

Jag kan inte ta emot hur många klienter som helst, det vore orimligt.

Min tid är begränsad precis som din tid är begränsad. Dygnet har bara 24 timmar och förutom att coacha klienter, skriva artiklar/blogginlägg och göra podcast, skriver jag böcker. Böcker om styrketräning, nutrition och personlig utveckling.

Jag ska berätta mer om det om ett par sekunder.

Eftersom jag inte har hur mycket tid som helst kan jag inte ta emot hur många klienter som helst. Logiskt, eller hur? Dessutom vill jag inte tumma på kvalitén i mina program.

Jag tror inte på kvantitet, jag tror på kvalité.

Som jag sa tidigare: jag vill bara ha exceptionella resultat i mitt liv.

Det gäller mina klienters resultat också.

Skulle jag ta emot fler klienter behöver jag skruva ner tiden jag lägger på att ta hand om varje enskild person, vilket skulle dra ner kvalitén och jag vill inte dra ner på kvalitén. Eftersom kvalitativ träning = kvalitativa resultat.

Dessutom behöver jag frigöra mer tid till Pump & Magnesium-boken.

Därför tar jag emot färre klienter idag än vad jag brukade göra.

 

Jag har fortfarande platser kvar. Köp din plats genom att klicka på länken här.

Hur går betalningen till? Faktura? Autogiro? Prenumeration?

Du betalar per månad med Stripe eller Paypal. Ingen fakturering.

Köp av 4 veckors onlinecoaching kräver ingen prenumeration. Du måste inte säga upp programmet. Köper du 4 veckor så betalar du bara för 4 veckor.

Vill du förlänga programmet efter fyra veckor – och hoppa på 4 månaders-upplägget istället – så gör du och jag detta i samförstånd. Du måste meddela mig om du vill få programmet förlängt, för det förlängs inte automatiskt.

När du köper 4 månaders onlinecoaching är du bunden till 4 månaders onlinecoaching, så du kan inte säga upp programmet under tiden.

Känner du dig osäker på om du vill skriva upp dig på 4 månader direkt, då rekommenderar jag att du börjar med 4 veckor och dömer av dina framsteg. Vissa behöver inte mer än 4 veckor och då finns ingen anledning att förlänga.

Har du fler frågor om programmet? Skicka ett mail här.

Till nästa gång.

Din coach,

– Mathias Zachau, certifierad personlig tränare

PS – Att ha en coach är inte ett måste för resultat, men du måste göra vad som krävs för att uppnå ditt mål – oavsett om du väljer att gå med i mitt program eller föredrar att gissa på egen hand (och få det resultat du alltid har fått), eller hur?

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: