Varför jag inte kör latsdrag (svaret kommer förvåna dig)

Häromdagen lade jag upp en video på Instagram, där jag kör sälrodd och förklarar varför jag föredrar det framför stående skivstångsrodd (skälet: jag kan fokusera bättre på ryggen istället för att bråka med stabilitet). Här berättade jag också att jag inte kör mycket latsdrag. Men det förekommer.

En följare tolkade detta som att jag inte kör latsdrag alls, vilket jag uppenbarligen inte skrev, men det är inte intressant. Intressant är skälet till att jag hellre gör något annat än just latsdrag. En bra fråga.

I den här videon avslöjar jag den chockerande sanningen om varför jag inte kör latsdrag, i den utsträckning som jag brukade – när jag tränade för att tävla i bodybuilding. Plus vad jag gör istället.

För övrigt: jag gillar verkligen det här med att besvara era frågor på video.

Jag har också velat göra en mer ambitiös Youtube-satsning en längre tid, men på grund av mycket arbete med debutboken (som snart finns i butik) och nya program, har det fallit mellan stolarna.

Vet du vad? Jag tycker vi fortsätter med samma typ av upplägg och ser vad som händer.

Så har du en fråga, skriv en kommentar så överväger jag att ta upp det i nästa video.
Gillar du den här typen av videos? Ge mig en tumme upp och glöm inte att prenumerera på Youtube.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: