Att gå upp i vikt var hans stora utmaning – här är resultaten 21 kg senare

”Men Mathias, du skriver mycket om marklyft, gå ner i vikt/deffa och så men hur är det om man har målet att gå upp i vikt och få muskler?”

Ja, det händer och förekommer.

Här är ett exempel på en klient som jag har coachat under några års tid. Hans startvikt var 62,5 kg och senast vägde han in på 84 kg. Återigen, kom ihåg att muskeltillväxt tar tid. Detta är resultatet av många års träning med många toppar men även dalar.

Vad var ditt mål när du började programmet?
Och hur kände du att dina resultat var då, innan du körde igång?

När jag först hörde av mig till Mathias min vision och dröm var att tävla i Men’s physique. Innan jag började med mitt program,  progressen var inget vidare och uppnådde inte den resultat  för att nå den mål jag hade.

Vad har du uppnått med programmet hittills? Och hur känns det?

Jag kan säga så här det jag har uppnått ingen trodde var möjligt. Jag har gått upp i vikt, i muskelmassa och idag skulle jag se mig själv som både fysisk och mentalt stark. Det är en lättnad för mig att se varje puzzel bit av den drömmen jag har börjar falla på plats med varje träningspass, varje måltid man äter och varje dag som går.

Fanns det något som fick dig att tveka, innan du valde att testa onlinecoachning? Fanns det några farhågor om upplägget? Och vad gjorde att du bestämde dig att göra en satsning till slut?

Ja som allt annat i livet när man vill testa något nytt så fanns osäkerhet och rädsla. Var lite skeptiskt till onlinecoaching i  början men när jag fick en helbild av det så kändes det bra. Mathias var kunnig, erfaren och professionell vilket gjorde det väldigt tryggt för mig. Jag har ett mål och och ville inte slösa bort en enda sekund av tiden.

Vad gillar du mest med programmet?
Det jag gillar mest  med programmet är att den ger mig en helbild över det som ska göras för att uppnå det resultat jag är ute efter. Smidig och enkelt att använda appen.

Hur fungerar det här programmet jämfört med andra program som du har testat tidigare?
De senaste åren har jag varit Mathias student och är väldigt glad över att jag hamnade hos rätt coach från början. 

Hur har dina resultat i träningen påverkat andra områden i livet?
Kan du nämna något exempel?


Mina resultat i träningen har påverkat mitt liv i alla vinklar man kan tänka sig. Starkare självförtroende i min vardag, disciplin och en god physique såklart!

Hur motiverad är du på en skala mellan 1 och 10 till din träning nu?
Skulle vilja säga 9/10

Hade du kunnat tänka dig att rekommendera programmet till någon annan? Vem och i sådana fall varför?

Ja absolut, hade rekommenderat det till någon som är målmedveten eller kanske  någon som vill få en nystart med träningen och för mer motivation. Det kan vara en familjemedlem, vän eller kollega. 

Finns det något mer du skulle vilja hälsa läsarna? Något tips eller liknande om man vill få samma resultat som du har fått?

Bet on yourself! You never lose if you bet on yourself!

Var sann mot dig själv, ha disciplin och hård arbete. När du blir bra i de, resultat kommer!

Vill du också få hjälp med kosten och träningen? Och följa en plan anpassad för ditt mål och dina förutsättningar? Lämna intresseanmälan för onlinecoaching här.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: