Boken, tidningen och appen – nu talar jag ur skägget!


För stunden uppslukad av sluttampen av två projekt som har hållit mig vaken om nätterna.

Detta rör, som sig bör förstås, ganska vitt skilda positioner på frontlinjen.

Det handlar om uppdateringar av appen, baserat på feedback som vi fått från våra coachingprogram. Vi rör oss snabbt fram mot att lansera en ny version, som släpps till hösten.

Många nya funktioner som ni har önskat och efterfrågat, plus en del annat.

Utöver detta – personlig träning online, en av de primära saker som vi sysslar med här på Mz Fitness Consulting AB – lanserar vi böcker och tidningar om styrketräning, biohacking och annat!

Eftersom det är så mycket saker som kokar i kitteln, så att det nästan är svårt att hänga med, ämnar jag posta snabba high-lights: spänstiga nyheter om vad som händer, så att du inte missar.

Här är några av de mer tongivande sakerna vi har gjort den senaste veckan.

Ny rapport: mat som bygger muskler

17 principer till att bygga muskler laddades ner över 12 000 gånger första året. Totalt drygt 15 000. När jag nyligen läste den igen upptäckte jag ett par saker jag hade velat göra lite annorlunda…

I väntan på nyversionen av den e-boken tog jag fram en ny som är mer praktiskt orienterad.

Med den senaste rapporten tipsar jag om hur du egentligen borde äta om du vill bygga muskler, när du har svårt för att gå upp i vikt, har problem med aptit, eller av andra skäl vill lära dig hur du ska tänka kring näringen du stoppar i dig för att systematiskt börja bygga muskler lite mer effektivt.

Rapporten är 15 sidor lång och är både teoretisk, praktisk och taktisk, så du inte bara får det förklarat för dig vad du ska göra – utan också varför samt hur, eftersom att kunskap fortfarande är makt.

Du kan ladda ner rapporten (helt gratis) när du börjar prenumerera på nyhetsbrevet.

Lanseringen av min bok: inte om fitness

Sedan slutet av förra året har jag skrivit på en bok. Det är inte en bok om fettförbränning eller muskeltillväxt, utan en bok för personlig utveckling. Fitness är ett fragmentariskt litet segment.

Boken visar dig hur du kan massifiera resultat, oavsett vilket område din personliga utveckling brister, genom att luta dig mot en effekt som hjälper organismer att klättra i näringskedjan. Oundvikligen.

Denna princip har funnits hos oss sedan livets begynnelse…

Vilket har gjort det lite extra kittlande att skriva om, eftersom den förändrar biokemin i din hjärna på ett sätt som gör det svårt att sluta sträva mot ett mål som av någon anledning är viktigt för dig.

Just nu genomgår boken ett par sista korrigeringar i formatering och design, sedan är den på väg till tryck. Du kommer kunna köpa den på Bokus, Adlibris och eventuellt också Akademibokhandeln.

Har i skrivande stund inget exakt releasedatum.

Men jag kan avslöja att releasen är snarare än vad du tror. Mer om det snart.

Receptboken snart i bokhyllan

Tidigare i sommar släppte vi receptboken Mat för resultat, här via bloggen.

Mat för resultat är en receptbok för styrketränande. E-boken innehåller 75 recept som underlättar måltidsplaneringen när du försöker gå ner i vikt, deffa och/eller bygga upp din muskelmassa.

Recepten är näringsriktigt matnyttiga, ofta med en lite mer kreativ och unik touch.

Vi tog fram den här receptboken eftersom vi vet hur lätt det är att tröttna på en ganska typiskt vedervärdig ”nyttig” kosthållning. För många är det ett skäl till att ge upp och sluta försöka.

Nu är även denna e-bok på väg att bli en tryckt bok, som du kan köpa och placera i bokhyllan.

Exakt releasedatum för den här boken är inte heller klart, men redaktören arbetar intensivt med det. Det mesta nu handlar om att den ska paketeras snyggt, så att den landar rätt i dina händer.

Nyhet: en guide till lågkolhydratkost

Många verkar tro att jag är en motståndare till lågkolhydratkost, enbart för att jag bestämt hävdar att lagen om termodynamik gäller oavsett vilket typ av diet som du väljer att engagera dig i.

Men jag har inget emot lågkolhydratkost. Jag är emot dåliga förhållningsregler.

För att nyansera samtalet om lågkolhydratkost, som jag tycker har blivit onyanserad, har vi tagit fram en praktisk överlevnadsguide – till hur du använder LCHF lite smartare när du styrketränar.

Boken är skriven av Christoffer Hagenmalm, som du känner från Kaliper och Styrketräning punkt com. Den ges ut av MZ Fitness Consulting via den digitala tränarportalen minptonline.se

  • Du kan läsa mer eller köpa och ladda ner den direkt genom att klicka här.

 

Om du har feedback på appen, eller något annat som du vill med dig av, är det bara att säga till…

Till nästa gång.

Din coach,

– Mathias Zachau

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: