Intervju: Bygg muskler – utan att köra fast med kosten

Jag spenderade en dag med Lifesum.

Lifesum är en svensk app som hjälper användare att hålla koll på kosten.

Du fyller i lite information om dig själv (längd, vikt och liknande), vilken kost du föredrar (till exempel högproteinkost), sedan får du förslag på recept och annat.

Detta är ett smidigt sätt att se vad du kan förbättra utan att räkna kalorier.

Hur som helst,

Under dagen fick jag besvara lite frågor om muskeltillväxt.

I den här videointervjun berättar jag vad jag tycker är viktigt att tänka på när man vill bygga muskler, och vad som är bra att undvika, när det kommer till kosten.

Intervjun finns nu ute på Youtube och du kan se den här.

Mycket av det här är saker som jag har tagit upp i nyhetsbrevet, på bloggen eller i podden. Men det tål att upprepas. Och detta är enkla saker som vem som helst kan använda.

Angående appen, här är vad jag tycker:

Jag räknar inte alltid kalorier själv (det enda jag alltid räknar är protein).

Men när jag återvänder alltid till det när jag 1) kör fast, 2) är på väg att tappa greppet om rutinerna eller 3) kämpar med motivationen till att sköta kosten.

Antingen kan man räkna ut det själv (finns färdiga matematiska formler för det).

Eller så kan man använda en app som gör det åt dig.

Detta löser inte alla dina utmaningar.

Men det gör det enklare att hålla koll på hur mycket du ska äta och hur mycket du har ätit. Och ja, förutom det så får du tillgång till en massa olika recept som passar ditt mål.

Till nästa gång.

Din coach,

– Mathias Zachau

PS – Lifesum har en gratisversion som inte kostar något (är du nyfiken så rekommenderar jag att du testar den). Eller så kan du uppgradera till premium som har alla funktioner. Just nu får du 50% rabatt på premiumversionen om du använder rabattkoden MATHIAS50.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: