Referens – Christoffer Eriksson: “Har lärt mig hur man ska lägga upp kosten”

pt online referens av christoffer eriksson mathias zachau

“Styrkan bättre än någonsin, man ser ådror där man aldrig sett ådror tidigare, man är piggare trots att man borde vara tröttare och jag har blivit tvungen att slänga halva min garderob.”

Vad har du åstadkommit med programmet?

Med programmet som du satt ihop så har jag lärt mig en hel del om kost och träning för att nå mina mål. Problemet man ofta har med träningen är att veta hur man ska lägga upp det för att maximera effekten av det. Många gånger så slutar det tyvärr med att i och med att resultaten inte blir vad man förväntar sig så tappar man motivation och kanske ger man till och med upp till slut (mina tonår tänker jag specifikt på nu.

Med det här programmet så har jag lärt mig att det handlar om så mycket mer än att bara gå upp på gymmet, lyfta tungt 3 x 10 per muskelgrupp, ta en shake och gå hem igen. Så det är väl främst det: att jag har har breddat mitt register och lärt mig mer om hur man ska lägga upp kosten och träningen för maximal effekt. Utan att snedda av på fel spår.

Vad gillar du mest med programmet?

Vad jag gillar mest tror jag nog jag redan svarat på i tidigare svar. Gillar variationen också. Att man hela tiden tvingas ut ur sin “comfortzone” så fort man vant sig.

Hur har dina resultat förändrat i livet i övrigt?

Rent fysiskt så säger det väl sig lite självt. Rörligheten är grym, styrkan bättre än någonsin, man ser ådror där man aldrig sett ådror tidigare, man är piggare trots att man borde vara tröttare och jag har blivit tvungen att slänga halva min garderob. Rent mentalt så kom väl dom roligaste förändringarna.

Har kämpat med dålig självkänsla, kasst självförtroende och lättare depressioner en stor period i mitt liv, har med andra ord haft stora problem med att tro på mig själv. Min största glädje är när helt random människor har kommit fram och sagt att dom är imponerade av vad jag åstadkommit och att man inspirerar dom i sin träning. Den känslan man får då när man tidigare inte kunnat tro på sig själv är rätt så överväldigande.

Bättre terapi för sinne och själ finns inte. Innan man började så handlade allt om biceps och sexpack men på vägen så har man lärt sig att det handlar om så sjukt mycket mer. Man lär sig hur pass intimt förknippade kropp och sinne är. Träningen har blivit lite som en bro mellan dom för mig.

>> Vill du också få bättre resultat med hjälp av en PT Online? Läs mer om onlinecoaching här.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: