Referens – Stefan Bensmo gick ner 60 kg: “Jag har blivit mycket mer självsäker”

online pt mathias zachau glad kund

Vad har du åstadkommit med programmet?

Det har varit en lång resa med både med- och motgångar, men den absolut största bragden är en viktförlust på 60 kilo. Från en kropp som tagen från en McDonalds i Texas till en av de stoltserande statyerna i Akropolis. Jag har lärt mig självdisciplin, hur kost fungerar på mig själv men även på andra och att träna är någonting man gör till en livsstil, det är ingen hobby!

Vad, om något, fick dig att överväga att inte testa onlinecoaching?

Det som fick mig att prova onlinecoaching var smidigheten och att det inte fanns några krav på att inställa sig vid en viss tidpunkt på gymmet utan jag kunde vara där när jag ville men ändå ha en guide i den djupa träningsvärlden. Jag fick scheman kontinuerligt, bra motivation av min coach Mathias hela tiden och om jag hade några klagomål så ändra inte Mathias på schemat, han fick mig att kämpa och lära mig, vilket jag också gjorde! Och det är precis vad en coach ska göra!

Vad gillar du mest med programmet?

Flexibiliteten är fantastiskt bra och det känns verkligen som det ligger en tanke bakom varje övning man gör. Efter att man kört på ett tag började man också förstå varför den övningen låg där men inte där och varför man gjorde det en dag men inte det en annan. Prismässigt är det helt överlägset också jämfört om man skulle ta en personlig tränare på t.ex. ett gym. Varje övning inkluderade även ett videoklipp om hur övningen ska göras, väldigt bra för en som mig som aldrig haft min fot på ett gym innan programmet började.

Hur fungerar det här programmet jämfört med andra som du har testat?

Jag har tyvärr själv inte provat andra program, men jag har vänner som använder sig av personligtränare både på gym och online och i min mening har MZ Consulting varit fantastiskt bra. När andra har ropat på hjälp för både motivation och hur övningar ska utföras har jag fått hjälpen och supporten jag behöver, direkt!

Hur har det du har uppnått med din kropp förändrat andra saker i livet?

Jag har blivit mycket mer självsäker, öppen och gladare som människa. När jag började tillsammans med MZ Consulting var jag en kille som stod i kassan på ett internet café i Skåne, otroligt fet och brydde mig inte direkt om någonting. Klädstil existerade inte och hårfrisyr, vad var det? Jag led även av panikångest och socialfobi men i takt med att jag tappade vikt och blev mer och mer självsäker började jag klä mig snyggt, skaffade mig en frisyr, tog tag i livet och blev en komplett människa. Jag har även blivit av med ångesten helt och hållet. Idag jobbar jag som kategorichef på ett stort e-handelsbolag och har en flickvän som andra killar bara drömmer om.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att testa PT Online?

Gör det, gör det och gör det, mer behövs inte!

Vill du också få resultat som dessa? Här är onlinecoaching-programmet som gjorde det möjligt.

Om författaren

Mathias Zachau

Jag arbetar som idrottsfysiolog (BSc Sport Science) och har en bakgrund inom pedagogik och idrottsmedicin. I 10 år har jag bevakat träningsbranschen utifrån vetenskapliga perspektiv. Det har jag gjort i magasin, olika poddar, sociala medier och inte allra minst här. Följ mig för att lära dig mer om styrketräning, kondition och människokroppen i allmänhet.

Gillar du artikeln?

Här hittar du fler: